PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 30 czerwca 2014

jadłospis 30.06. - 4.06.

II tydzień I dekady
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:mleko sojowe
                 kanapka;bułka grahamka,masło,
                szynka gotowana , ser topiony ,
                 ogórek zielony , rzodkiewka
                herbata zielona
              
        Obiad:  Zupa  pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
           naleśniki z czekoladą i malinami ( czekolada własnej produkcjj )  :) na specjalne życzenie dzieci :) :) :)
          kompot owocowy
            Podwieczorek: maliny, czereśnie z własnego ogrodu
Kolacja:Pieczywo mieszane,masło
               pasta jajeczna,szynka z indyka
             pomidor , sałata
              herbata ze świeżej mięty
             
WTOREK
Śniadanie:Płatki kukurydziane z mlekiem
                   bułka grahamka,masło
                   ser żółty,kiełbasa żywiecka
                   rzodkiewki , sałata
                   
Obiad:       Zupa ogórkowa z natką pietruszki
            Pyzy z mięsem      i  z cebulką
            surówka z kapusty pekińskiej z olejem z wiesiołka
             kompot malinowy
Podwieczorek: czereśnie

Kolacja:Pieczywo mieszane, masło
              pasta z twarogu ze szczypiorkiem
              polędwica sopocka , ogórek zielony , sałata
              herbata z mięty z własnego ogródka

ŚRODA
Śniadanie:kakao
                  jajcznica z wiejskich jaj z pomidorami
                  chleb razowy,masło
                 herbata zielona
         
Obiad: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z natką
             Gulasz z warzyw z pomidorami
              Ryż
           kompot z owocowy
          
Podwieczorek:czereśnie

Kolacja:pieczywo mieszane,masło
              pasta z łososia , szynka wiejska
              pomidor , sałata
              herbata miętowa
                  

CZWARTEK
Śniadanie:Płatki owsiane na mleku
                   rogal drożdżowy,masło
                   powidła truskawkowe wysmażane
                   herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Barszcz ukraiński ze swoich buraczków
              makaron żytni ze szpinakiem, czosnkiem pomidorem  koktajlowym          i prawdziwą śmietaną
             
              kompot: malinowy
Podwieczorek: Truskawki

Kolacja: sałatka grecka z oliwą z oliwek, ziołami i sokiem z cytryny
               pieczywo mieszane,masło
               herbata  rumiankowa
              

PIĄTEK
Śniadanie:mleko do picia(sojowe)
                  pieczywo mieszane,masło
                 pasztet drobiowy,ogórek zielony
                 wędlina, rzodkiewka
                 herbata z cytryną
OBIAD:   Zupa owocowa z makaronem
                Racuszki drożdżowe z malinami
                kompot wieloowocowy
Podwieczorek: banan

Kolacja;bułka z ziarnem,masło
              pasta z makreli,ser pleśniowy
               pomidor koktajlowy, sałata

              Kiwi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz