PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 16 września 2019

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , I tydzień od 16/09/2019 do 20/09/2019

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
16.09.2019
Poniedziałek
 Kakao , jajecznica z pomidorem  , pieczywo mieszane /masło , herbata miętowa

Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki  , potrawka z kurczaka z warzywami , kasza bulgur , kompot ze śliwek
 Kisiel do picia , chrupki kukurydziane , jabłko

17.09.2019
Wtorek
Kawa zbożowa , bułka drożdżowa / masło , twarożek naturalny  , powidła z czarnej porzeczki ( domowe) , herbata malinowa  z cytryną , gruszka

Zupa kukurydziana z kaszą jaglaną i kurczakiem , placki ziemniaczane , jogurt naturalny , surówka z ogórka kiszonego i szczypiorku  ,   kompot z jabłek
 Parówki ( berlinki ) z wody , sos pomidorowy , pieczywo żytnie /masło , herbata miętowa
18.09.2019
Środa
 pieczywo mieszane /masło , własna pasta jajeczna , sałata , szynka gotowana , ogórek kiszony , pomidor  , herbata zielona

Zupa pomidorowa z ryżem , spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem i bazylią  kompot z gruszek

Koktajl owocowy na kefirze , śliwki

19.09.2019
Czwartek
 Pieczywo mieszane / masło , pasta twarogowa ze szczypiorkiem  , schab pieczony  , ogórek kiszony , sałata , kiełki rzodkiewki , pomidor   , herbata rumiankowa

Zupa krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym , kopytka z sosem pieczarkowym , surówka z kalarepy i rzodkiewki ,   kompot z jabłek

Sałatka owocowa , wafle kukurydziane , herbata z malin



20.09.2019
Piątek
Pieczywo mieszane / masło , kabanosy drobiowe ,   , ogórek kiszony , sałata  , ser kozi   , pomidor  , herbata rumiankowa

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną ( lub jaglaną )  , racuchy drożdżowe z jabłkiem , surówka z marchewki i pomarańczy , kompot z jabłek  
Jajko gotowane z majonezem , sałata , ogórek kiszony ,ogórek świeży  , szynka gotowana , herbata miętowa , pieczywo białe /masło

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz