PLUSZOWY MIŚ

piątek, 13 lipca 2018

czwartek, 12 lipca 2018



Na podstawie art. 160 ustawy Prawo oświatowe


Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:
·        Administratorem danych osobowych Dzieci i Rodziców jest EDUKACJA WZBOGACAJĄCA ŻYCIE z siedzibą w Starej Iwicznej, przy ul. Słonecznej 105.
·        Dane osobowe przetwarzane będą w celu rekrutacji, przebiegu procesu nauczania dzieci, uzyskania dotacji, zamieszczania wizerunku stronie internetowej, wywieszania prac dzieci na tablicach na podstawie art. 6 ust 1 a
·        Odbiorcą danych osobowych będą Pracownicy pedagogiczni przedszkola, specjaliści pracujący w przedszkolu, Gmina Lesznowola, System Informacji Oświatowej, biuro rachunkowe
·        Dane osobowe Dzieci i ich rodziców będą przechowywane nie dłużej niż do końca okresu, w którym uczeń korzysta z wychowania przedszkolnego
·        Rodzice posiadają prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
·        Rodzice mają prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uznają, iż przetwarzanie danych osobowych ich dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
·        Podanie przez Rodziców danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy.  Rodzice są zobowiązani do ich podania a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie skutkowało brakiem podpisania umowy z przedszkolem

Balonowe szaleństwa - gimnastyka





piątek, 6 lipca 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 09/07/2018 do 13/07/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
09.07.2018
Poniedziałek
kawa zbożowa, pieczywo mieszane, masło, ser kozi , rzodkiewka ,pasta z bobu  , marchew do pasty , sałata,  herbata ze świeżej mięty
zupa krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym , racuchy drożdżowe z jabłkiem,
  kompot z porzeczek czerwonych z własnego ogrodu b/c
Jajecznica, szczypiorek, pomidor, świeży ogórek, sałata, pieczywo   mieszane własne gryczane, masło, herbata ze świeżej mięty
10.07.2018
Wtorek
Płatki owsiane z mlekiem migdałowym i malinami,chałki maślane , chleb własny gryczany,  masło, konfitura jagodowa tegoroczna, twarożek z jogurtem naturalnym , herbata owocowa
zupa kapuśniak z młodej kiszonej kapusty   z pomidorami przecieranymi  i czerwoną fasolą, natka pietruszki, spaghetti z sosem jarzynowym - wegetariańskie,
 kompot z czarnej porzeczki z własnego ogrodu b/c

pieczywo mieszane masło, jajko gotowane , pasta z czerwonej soczewicy, pomidor ,rzodkiewka , rukola , herbata ze świeżej mięty
11.07.2018
Środa
 pieczywo mieszane  i gryczane własne, masło,  pasta jajeczna , seler naciowy, humus z ciecierzycy z natką pietruszki z dodatkiem niełuskanego sezamu, marchew do pasty, rukola,  herbata ze świeżej mięty
 zupa krem z zielonego groszku z grzanką , pierogi z serem i jagodami lub z samymi jagodami, sos jogurtowo-owocowy, kompot  z jagodowy b/c  
(dla diety bezglutenowej: ciasto bez glutenu)
pieczywo mieszane ,masło, twarożek z bazylią i pomidorem , ser owczy, ogórek świeży, rzodkiewka, sałata,  herbata ze świeżej mięty
12.07.2018
Czwartek
pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, pasta twarogowa z koperkiem, własny pasztet z czerwonej soczewicy, ogórek małosolny, rzodkiewka , pomidor, sałata, herbata ze świeżej mięty
zupa jarzynowa zabielana z koperkiem , makaron kokardki kolorowe z bakłażanem, bobem i pomidorami, kompot malinowy b/c
Pieczywo mieszane , masło, humus z ciecierzycy i pieczonego buraka z dodatkiem pasty sezamowej, rzodkiewka, sałata, ogórek zielony słupki, marchew do humusu,  herbata rumiankowa
13.07.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło, pasta z awokado, pasta z zielonego groszku, pomidor, rzodkiewka, seler naciowy i marchew,  herbata zielona   
 zupa wiśniowa z kluskami lanymi  ,  młoda kapustka z koperkiem , natką pietruszki i pomidorami, ziemniaki gotowane ,  kompot z wiśni b/c
Ryż z jagodami i wiejską śmietaną, herbata ze świeżej mięty.

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń