PLUSZOWY MIŚ

piątek, 12 września 2014

jadłospis 8.09.12.09

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki  śniadaniowe
                                                      na mleku
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,serek topiony , sałata
                                                     ogórek małosolny
                                                     herbata z cytryną
           
OBIAD:                                         Zupa barszcz biały z kiełbaską
                                                     Spaghetti  mięsno-ziołowe
                                                      Z serem tartym i bazylią
                                                     Kompot wieloowocowy
                                                    
                                                
Podwieczorek:                        melon

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                              Wędlina , pasta jajeczna
                                             Pomidor , rzodkiewka
                                              Herbata zielona z cytryną





WTOREK
Śniadanie:                                  Płatki kukurydziane na mleku
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                      dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD:                                   Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                                                Kurczak po węgiersku z papryką kolorową , cebulką
                                               Cukinią i pieczarkami
                                                Kasza jaglana
                                                
                                                      Kompot owocowy
                                                       
Podwieczorek:                      Arbuz

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki "berlinki" na ciepło
                                                        sos pomidorowy ,herbata z cytryną
                                                     







ŚRODA
Śniadanie:                                   Płatki zbożowe z mlekiem
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      ogórek zielony , sałata
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                                         Zupa Kalafiorowa z koperkiem
                                         Makaron ze szpinakiem i pomidorem koktajlowym
                                            Kompot owocowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:                          nektarynka

Kolacja:                                       pieczywo mieszane ,masło
                                                   Jajko na twardo , szczypiorek , sałata
                                                  Pomidor , ogórek , majonez ( domowej produkcji )J
                                                   
                                                      herbata miętowa

 
Czwartek
                                                      Kakao
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , pomidor
                                                      sałata
                                                      herbata z cytryną
   
OBIAD:                                        Zupa krupnik z natką pietruszki
                                                   Naleśniki z jabłkiem prażonym i cynamonem
                                                    Bukiet owocowy                           
                                                      kompot jabłkowy ( z antonówki )
Podwieczorek:                           Brzoskwinia

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą ,
                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
                                                  
            






PIĄTEK
Śniadanie:                                Płatki kukurydziane z mlekiem
                                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                     ser gouda ,pomidor
                                                     wędlina ,papryka żółta
                                                    herbata rumiankowa
OBIAD:                                       Zupa  Jarzynowa zabielana
                                                   Kluski śląskie z sosem ogórkowym
                                                   Marchew z groszkiem zielonym
                                                   Kompot malinowy
Podwieczorek:                   wafle ryżowe naturalne
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        Ser topiony , ziołowy , pomidor
                                      Wędlina , sałata herbata miętowa
                                                    
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz