I dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
Pieczywo mieszane , masło
Wędlina , ser Bieluch
papryka czerwona
herbata zielona
jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
I natką pietruszki
Naleśniki( z mąki pełnoziarnistej ) z białym serem (pół tłustym) lub owocami ( truskawki i maliny mrożone )
Kompot z jabłek z dodatkiem mięty
Podwieczorek: Śliwka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
pasta jajeczna ,szynka z indyka
ogórek kiszony , kiełki brokuły
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: kasza manna na mleku 1,5%
bułka grahamka ,masło
ser żółty ,kiełbasa żywiecka
papryka żółta i zielona
Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami i wiejską śmietaną
Gotowana cielęcina w rosole z warzywami
Kalafior , brokuł , marchewka
Kasza jęczmienna
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: mleko sojowe
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , pasta twarogowa z kiełkami rzodkiewki
papryka zielona
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kakao
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda , polędwica sopocka
Papryka czerwona
Herbata z cytryną i miodem
Obiad: zupa z brukselką
Leczo z kiełbasą
Ryż brązowy
Kompot owocowy
Podwieczorek: orzechy włoskie ( wyłuskane )
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
Ogórek kiszony
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku
rogal drożdżowy , masło
powidła śliwkowe
herbata z cytryną
Obiad: Zupa barszcz ukraiński
Racuchy drożdżowe z mąka orkiszową
I cynamonem
kompot jabłkowy
Podwieczorek: suszone jabłko
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo , szczypiorek
Wędlina , papryka trzy kolory
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie: mleko do picia(sojowe)
pieczywo mieszane ,masło
pasztet drobiowy , ogórek małosolny
herbata zielona z cytryną
Obiad: Zupa zalewajka z jajkiem
Kopytka z masełkiem
Marchew z brokułami ( duszona)
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: bułka z ziarnem ,masło
pasta z makreli ,ser biały
ogórek zielony papryka żółta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz