PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 5 stycznia 2015

jadłospis 5.01.-9.01.

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki orkiszowe na wodzie z żurawiną
                                                     I rodzynkami
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
                                                     ogórek małosolny
                                                     herbata z cytryną
            
OBIAD:                                         Zupa barszcz biały z kiełbaską
                                                     Spaghetti  mięsno-ziołowe
                                                      Z serem tartym i bazylią
                                                     Kompot z suszonych jabłek
                                                    
                                                
Podwieczorek:                        jabłko

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                              Wędlina , pasta jajeczna
                                             Papryka czerwona i żółta
                                              Herbata zielona z cytryną





ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza jaglana z mlekiem
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                                         Zupa krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki
                                         Zapiekanka ze szpinakiem , papryką serem feta  i kurczakiem
                                         W sosie czosnkowym
                                            Kompot owocowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:                          pestki słonecznika

Kolacja:                                       pieczywo mieszane ,masło
                                                   Jajko na twardo , szczypiorek
                                                   Ogórek kiszony , majonez własnej produkcji z oleju rzepakowego
                                                   
                                                      herbata miętowa

 
Czwartek
                                                      Kawa zbożowa z mlekiem
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , papryka zielona
                                                       herbata z cytryną
   
OBIAD:                                        Zupa kapuśniak  z kminkiem i majerankiem
                                                  Placuszki z jabłkiem  i cynamonem                       
                                                      kompot śliwkowy
Podwieczorek:                           Gruszka

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
                                                  
            






PIĄTEK
Śniadanie:                                kasza manna na mleku 1,5%
                                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                     ser gouda , wędlina
                                                     papryka żółta , ogórek kiszony
                                                    herbata rumiankowa
OBIAD:                                       Zupa  Jarzynowa zabielana wiejską śmietaną
                                                   Kluski śląskie z siemieniem lnianym i  z masełkiem
                                                  Marchew z groszkiem zielonym
                                                   Kompot z suszonych śliwek
Podwieczorek:                   jabłko suszone
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        twarożek ziołowy , pomidor suszony
                                      Wędlina , papryka zielona

                                      Herbata z miodem i cytryna              

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz