PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 29 marca 2016

Jadłospis 29.03-01.04

                                 Dekada I, pierwszy tydzień   Wiosenno- letni 

                                                                                                                                        WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                              papryka czerwona
                               herbata  miętowa
Obiad:            Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
                                           Z natką pietruszki
                        Makaron z brzoskwinią
                      lub jabłkiem prażonym z cynamonem
                               
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:     Pestki słonecznika

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Pasta rybna ze szczypiorkiem
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
                      herbata rumiankowa
                                                                                                                                  ŚRODA

Śniadanie:              kawa zbożowa 
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa zalewajka
                             Pierogi z mięsem i cebulką
                             Kompot owocowy
                
Podwieczorek:     Jabłko

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                        herbata zielona
             
CZWARTEK
Śniadanie:            płatki owsiane na wodzie z bananem i rodzynkami                          
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                              szczypior , pomidor
                             Herbata rumiankowa          
                                     
Obiad:                   Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
                                 Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem
                                 Ryż jaśminowy
                                 Marchew gotowana
                                  Kompot truskawkowy                                                                                                                                          Podwieczorek:  Jabłko/ gruszka  
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony , papryka żółta
                     
PIĄTEK
Śniadanie:       
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka  , pomidor ,
                           kiełki brokuły
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natka pietruszki
                           Paluszki rybne , ryż , surówka z marchewki i jabłka
                           Kompot wieloowocowy                               
Podwieczorek: wafle ryżowe

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe
                     Herbata zielona




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz