PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 21 czerwca 2016

Jadłospis 20-24.06, tydzień z młodymi, swojskimi warzywami





PONIEDZIAŁEK

1 dekada 2 tydzień

Śniadanie:    Płatki orkiszowe z mlekiem sojowym
                      Pieczywo mieszane , masło
                      Wędlina , ser Bieluch , papryka zielona
                         herbata zielona z imbirem
                      
       
Obiad:              Zupa krupnik z kaszą jaglaną
                        Spaghetti mięsno - ziołowe ( makaron kukurydziany)
                             Z bazylią
                          Kompot z jabłek z dodatkiem mięty
           
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                           pasta jajeczna ,szynka z indyka
                           kiełki brokuły , ogórek kiszony
                           herbata miętowa


WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem bez laktozy
                                 bułka grahamka ,masło
                                 ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                                 kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                                
Obiad:                     Zupa Jarzynowa
                              Kotlet mielony ( gotowany )
                                ziemniaki
                             Sałatka z ogórka zielonego i kopru z własnego ogrodu 
                                 Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:    Arbuz

Kolacja:                   mleko sojowe
                                 Pieczywo mieszane ,masło
                                 szynka gotowana , pasta twarogowa
                                 papryka czerwona
                                 herbata rumiankowa
                                                                                                     
ŚRODA

Śniadanie:             kakao
                             Pieczywo mieszane , masło
                            Ser gouda , polędwica sopocka
                            Sałata rzymska , ogórek kiszony
                  Herbata z cytryną i miodem
Obiad:       Zupa Ogórkowa z koprem i natką pietruszki ze swojego ogrodu
                   Racuchy drożdżowe , sałatka owocowa
                      Kompot malinowy                                                                                                    
  Podwieczorek: jabłko
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
                                 Ogórek małosolny , papryka żółta
                                 herbata miętowa
                           
CZWARTEK

Śniadanie:                Płatki owsiane na  mleku
                                rogal drożdżowy , masło
                                 powidła śliwkowe , z własnej spiżarni
                                   herbata z cytryną
OBIAD:                      Zupa z Brokułom
                                   Knedle z truskawkami
                                z musem truskawkowym
                                    kompot jabłkowy z porzeczkami czerwonymi
Podwieczorek:   Pestki słonecznika

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                              Jajko na twardo , szczypiorek
                              Wędlina , papryka trzy kolory
                           herbata rumiankowa
                                                                                                                                                                                                                         PIĄTEK                                                                                                                                    


Śniadanie:                mleko do picia(sojowe)

                                  pieczywo mieszane ,masło
                                  pasztet drobiowy , ogórek małosolny
                                   herbata zielona  z cytryną                                                   
OBIAD:                 Zupa  Chłodnik Litewski ( botwina, koper, warzywa młode z własnego ogrodu :) 
                            Paluszki rybne  
                                Ryż jaśminowy , marchew gotowana                                                                  
Podwieczorek:    Brzoskwinia

Kolacja:                     bułka z ziarnem ,masło
                                   pasta z makreli ,ser biały
                                   szczypiorek z własnego ogrodu , papryka czerwona

                                sałata rzymska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz