Dekada I, pierwszy
tydzień ( Wiosenno- letni )
Poniedziałek
Śniadanie: owsianka na mleku
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy
,pomidor
herbata ze świeżej
mięty
OBIAD: Zupa koperkowa z pulpecikami
Pierogi z mięsem i cebulką
sałatka z ogórka kiszonego i papryki
Podwieczorek:
Arbuz
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
pomidor, sałata
karbowana (z ogrodu)
herbata zielona
Wtorek
Śniadanie:
bułka
grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
ogórek zielony
herbata
miętowa
Obiad: Zupa ryżanka z pomidorami i natką
pietruszki
Naleśniki z malinami
kompot malinowy
Podwieczorek: Porzeczki czerwone
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek
małosolny
herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka na zakwasie
Placki ziemniaczane
Kompot z czereśni
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek małosolny
herbata zielona
Czwartek
Śniadanie:
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
szczypior , pomidor
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
Jajko w sosie koperkowym
Ziemniaki
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna ,
polędwica sopocka
Ogórek małosolny
Piątek
Śniadanie:
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor ,
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa zacierkowa z natką
pietruszki
Paluszki rybne
Ryż brązowy
Kalafior gotowany z koperkiem
Kompot z porzeczek
Podwieczorek:
maliny
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła truskawkowe ( tegoroczne
własne )
herbata z mięty świeżej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz