PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 5 lipca 2016

Jadłospis 04-08.07

                        Dekada I, pierwszy tydzień   ( Wiosenno- letni )
 Poniedziałek   
                                                                                                                                              Śniadanie:     owsianka na mleku
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,pomidor
                        herbata ze świeżej mięty
OBIAD:           Zupa koperkowa z pulpecikami
                     Pierogi z mięsem i  cebulką
                      sałatka z ogórka kiszonego i papryki
Podwieczorek: Arbuz

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          pomidor, sałata karbowana (z ogrodu)
                          herbata zielona
                                                                                                                                               Wtorek

Śniadanie:              
                              bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                           ogórek zielony
                               herbata  miętowa
Obiad:            Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                       Naleśniki z malinami              
               kompot malinowy
                               
                                                                                                                                             Podwieczorek:     Porzeczki czerwone

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze szczypiorkiem
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek małosolny
                      herbata rumiankowa
                                                                                                                                        Środa

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa zalewajka  na zakwasie
                     Placki ziemniaczane
                                      Kompot z czereśni
Podwieczorek:   Pestki słonecznika

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek małosolny
                        herbata zielona


Czwartek

Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                              szczypior , pomidor
                             Herbata rumiankowa          
                                     
Obiad:                   Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                               Jajko w sosie koperkowym
                                    Ziemniaki
                           Kompot truskawkowy                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                         Podwieczorek:  Placek drożdżowy  

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek małosolny

Piątek

Śniadanie:       
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka  , pomidor ,
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa zacierkowa z natką pietruszki
                         Paluszki rybne
                             Ryż brązowy
                         Kalafior gotowany z koperkiem
                           Kompot z porzeczek                             
Podwieczorek: maliny

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła truskawkowe ( tegoroczne własne )
                     herbata z mięty świeżej





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz