Dekada I, pierwszy tydzień
Poniedziałek
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
serek topiony śmietankowy, szynka
pieczona
papryka czerwona ,
sałata lodowa
herbata ze świeżej
mięty
OBIAD: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
Spaghetti mięsno -ziołowe z bazylią
Podwieczorek:
Gruszka
kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
pasta z zielonych oliwek
wędlina gotowana
sałata masłowa ,
ogórek zielony
herbata zielona
Wtorek
Śniadanie:
bułka
grahamka, masło
kiełbasa żywiecka
podsuszana,
twarożek z ogórkiem zielonym
szczypiorek , papryka czerwona
herbata
miętowa
Obiad: Zupa barszcz ukraiński
Pyzy z mięsem ziemniaczane z cebulką
sałatka z kiszonego ogórka i papryki
kompot śliwkowy
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Pasztet własny , ogórek kiszony swojski
herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: kawa zbożowa
pieczywo mieszane , masło
kabanosy , ser
gouda
papryka czerwona
herbata miętowa
OBIAD: Zupa zalewajka na zakwasie
Sznycelki z indyka
Ryż brązowy , gotowany kalafior z koperkiem
Ryż brązowy , gotowany kalafior z koperkiem
Kompot z jabłek
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
Parówki 100% szynki , sos
pomidorowy
pasta z suszonych pomidorów z bazylią
pasta z suszonych pomidorów z bazylią
herbata rumiankowa
Czwartek
Śniadanie:
Pieczywo mieszane , masło
Ser kozi , szynka pieczona
papryka żółta , sałata
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa rosół z makaronem
kopytka , szpinakowo-marchewkowe
z klarowanym masełkiem , marchew gotowana
z klarowanym masełkiem , marchew gotowana
kompot jabłkowy
Podwieczorek:
Jabłka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
własna pasta z
jajek ze szczypiorkiem , ser żółty
ogórek kiszony , herbata melisowa
Piątek
Śniadanie
: Pieczywo mieszane , masło
Kiełbasa żywiecka podsuszana , pomidor
herbata miętowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z natką pietruszki
Racuchy drożdżowe
sałatka owocowa
Kompot gruszkowy
Podwieczorek:
Gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
kiełbasa krakowska
podsuszana ,
twarożek ze szczypiorem
herbata ze świeżej mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz