PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 7 listopada 2016

Jadłospis 07-10.11

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                               Żywiecka podsuszana
                             sałata masłowa , papryka czerwona
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa z ziemniakami i szpinakiem zabielana jogurtem naturalnym
                             Makaron rurki bezglutenowy z warzywami :marchewka , groszek , kukurydza
                                z kurczakiem i serem mozzarella
                             kompot z jabłek
Podwieczorek:       Jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                             Jajko gotowane na twardo , majonez własnej produkcji
                               ogórek zielony , szczypior , sałata
                              herbata rumiankowa          
                                                                                                                                                                

WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo mieszane, masło
                                  ser żółty ,własna  pasta z zielonych oliwek
                                   sałata , ogórek kiszony , herbata ze świeżej mięty
OBIAD                                                                                                                                                 
                                    Zupa pomidorowa z ziemniakami i natką pietruszki
                                 Pyzy ziemniaczane z cebulką
                                    sałatka z ogórka kiszonego i papryki czerwonej
                                    Kompot ze śliwek
Podwieczorek:      Śliwka

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                schab pieczony w ziołach
                                sałata masłowa , pomidor         
                                herbata z suszonej mięty
                            
ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt z ziarnami zbóż
                               powidła z truskawek ( z własnej spiżarni )
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa krem z dyni z grzankami
                             Placki z jabłkiem i cynamonem
                                sałatka owocowa
                               kompot z jabłek
         
Podwieczorek:   wafle ryżowe

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron bezglutenowy
                               ogórek zielony  ,ser żółty dojrzewający, kurczak gotowany, papryka  
                               olej z wiesiołka
                               herbata rumiankowa


CZWARTEK

Śniadanie:           
                               chleb żytni /masło
                              własny  pasztet drobiowy
                              ogórek kiszony , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa pieczarkowa zabielana
                              Leczo z cukinią i ciecierzycą, kasza jaglana
                                  kompot jabłkowy
Podwieczorek:     gruszka

Kolacja:              pieczywo mieszane, masło
                      ser gouda , pasta z pomidorów
                               sałata masłowa
                          Herbata koperkowa
                             





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz