II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane ,masło
Żywiecka podsuszana
sałata masłowa , papryka czerwona
herbata
miętowa
OBIAD: Zupa z ziemniakami i szpinakiem
zabielana jogurtem naturalnym
Makaron rurki bezglutenowy z warzywami
:marchewka , groszek , kukurydza
z kurczakiem i
serem mozzarella
kompot z jabłek
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Jajko gotowane na twardo , majonez
własnej produkcji
ogórek zielony , szczypior , sałata
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło
ser żółty ,własna pasta z zielonych oliwek
sałata , ogórek kiszony , herbata ze
świeżej mięty
OBIAD
Zupa pomidorowa z
ziemniakami i natką pietruszki
Pyzy ziemniaczane z
cebulką
sałatka z
ogórka kiszonego i papryki czerwonej
Kompot ze śliwek
Podwieczorek: Śliwka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
schab pieczony w ziołach
sałata masłowa , pomidor
herbata z suszonej mięty
ŚRODA
Śniadanie:
chleb żytni ,masło
jogurt z ziarnami zbóż
powidła
z truskawek ( z własnej spiżarni )
herbata owocowa
OBIAD: Zupa krem z dyni z grzankami
Placki z jabłkiem i
cynamonem
sałatka owocowa
kompot z jabłek
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja: sałatka włoska: makaron
bezglutenowy
ogórek zielony ,ser żółty dojrzewający, kurczak gotowany,
papryka
olej z wiesiołka
herbata rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:
chleb żytni /masło
własny pasztet drobiowy
ogórek kiszony , sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa pieczarkowa zabielana
Leczo z cukinią i ciecierzycą, kasza jaglana
kompot jabłkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
ser gouda , pasta z pomidorów
sałata masłowa
Herbata koperkowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz