II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane ,masło
ser owczy , żywiecka podsuszana
papryka czerwona
herbata miętowa
OBIAD: Zupa
rosół z makaronem i natką pietruszki
Potrawka
z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką , ryż brązowy
Kompot
z jabłek
Podwieczorek: jabłka
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
schab pieczony w ziołach , pasta
z suszonych pomidorów
sałata
masłowa , ogórek kiszony
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie:
Bułka maślana
/ chleb żytni
powidła ze śliwek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem zabielana jogurtem
naturalnym
Kotlety mielone gotowane na parze
kasza gryczana niepalona
buraczki zasmażane
Kompot z gruszek
Podwieczorek: Gruszki
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
własna pasta z jajek
ser żółty , papryka czerwona
sałata masłowa
herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa krakowska sucha
ogórek kiszony z własnych przetworów
herbata melisowa
OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką
pietruszki
spaghetti mięsno-ziołowe z serem i bazylią
sałatka z
marchewki i kukurydzy
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Banan
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
krakowska sucha , twarożek ze
szczypiorem
papryka żółta i czerwona
herbata
miętowa
TŁUSTY :)
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane /masło
ser żółty dojrzewający
pasta z makreli ze
szczypiorem
papryka czerwona , sałata
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa
pomidorowa z kaszą jaglaną
Naleśniki z białym serem lub
owocami
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Herbatniki maślane
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
i gotowanym filetem z kurczaka i olejem lnianym
chleb żytni , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie
: Mleko sojowe waniliowe
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa żywiecka podsuszana
ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa kalafiorowa
z koperkiem
paluszki
rybne
ryż z
warzywami ( groszek , marchewka ,
kukurydza )
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
jajko gotowane ,
szynka pieczona
papryka
czerwona , ogórek kiszony
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz