PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 6 marca 2017

Jadłospis 06-10.03

    1 dekada 2 tydzień

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie :kawa zbożowa
                  Rogal drożdżowy , chleb razowy /masło
                  dżem z czarnej porzeczki z własnej spiżarni
                  herbata miętowa z cytryną
                      
       
Obiad:              Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
                         Potrawka z kurczaka z warzywami
                             (marchew , groszek zielony , kukurydza )
                        kasza jaglana
                        sałatka z białej rzepy z rzodkiewką
                          Kompot z jabłek
           
Podwieczorek:  kalarepa do chrupania

Kolacja:      Pieczywo mieszane/masło
                    własna pasta jajeczna ze szczypiorkiem
                    kiełbasa krakowska podsuszana , ogórek kiszony
                       herbata rumiankowa
  WTOREK

Śniadanie:           Pieczywo mieszane /masło
                              ser żółty , kiełbasa żywiecka podsuszana
                            papryka czerwona , ogórek kiszony
                                
Obiad:         Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
                       Pyzy z mięsem i cebulką
                            sałatka z ogórka kiszonego z papryką
                      kompot truskawkowy ( z własnego ogrodu mrożone)
Podwieczorek:  Pestki słonecznika

Kolacja:      Pieczywo mieszane , masło
                     sałatka jarzynowa z własnym majonezem
                           herbata zielona                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
ŚRODA

Śniadanie:     Jajecznica na maśle klarowanym
                        chleb razowy /masło
                     herbata miętowa

Obiad:       Zupa kalafiorowa z koperkiem
                 Placki z cukinii  i dyni piżmowej
                  sałatka z kiszonej kapusty z marchewką
                      Kompot  gruszkowy                                                                                                
  Podwieczorek    Gruszka
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek z warzywami : pomidor suszony , bazylia
                              schab pieczony z ziołami , sałata
                          kiełki rzodkiewki
                                 herbata miętowa
         
 CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                          Śniadanie:    Mleko sojowe
                         Pieczywo mieszane/masło
                    pasta warzywna curry/marchew słupki
                     szynka pieczona , ogórek kiszony
                                  
OBIAD:      Zupa  barszcz czerwony z ziemniakami
                  Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem
                     czosnkiem , pomidorem koktajlowym
                            oraz jogurtem naturalnym            
                       kompot z jabłek
Podwieczorek: Banan

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                             ser gouda , kiełbasa żywiecka podsuszana
                            kiełki jarmużu , papryka czerwona
                           herbata rumiankowa                                                                                                                                                                                           PIĄTEK                                                                                                                                   

Śniadanie :     Mleko sojowe      
                             pieczywo mieszane ,masło
                              pasztet drobiowo-warzywny
                            ogórek kiszony , sałata
                                   herbata zielona                                                    
OBIAD:                  Zupa z czerwoną soczewicą
                              Gołąbki jarskie z warzyw w sosie pomidorowym
                               z natką pietruszki i koprem
                            ziemniaki
                                                                                                 
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:   Pieczywo mieszane /masło
                    pasta z pomidorów suszonych , sałata
                       ser kozi , papryka czerwona , kiełki jarmużu
                     herbata rumiankowa

                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz