PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 20 marca 2017

JADŁOSPIS 20-24.03 II dekada, II tydzień


PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:                            
                        Pieczywo mieszane ,masło
                        ser owczy , żywiecka podsuszana
                         papryka czerwona , kiełki rzodkiewki
                      herbata miętowa                                
           
OBIAD:             Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki
                        Potrawka z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką
                                  kasza jaglana , surówka z marchwi i kukurydzy                  
                                             Kompot z jabłek
                                                    
      Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                               schab pieczony w ziołach , pasta z suszonych pomidorów
                                          sałata masłowa , ogórek kiszony
                                             herbata miętowa

WTOREK
Śniadanie:                       
                                                     Bułka maślana / chleb żytni
                                                  powidła ze śliwek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:        Zupa jarzynowa  zabielana jogurtem naturalnym
                            Zapiekanka ryżowa z cukinią                 
                                             Kompot z gruszek
                                                       
Podwieczorek:        Gruszki

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        własna pasta z jajek
                                                         ser żółty , papryka czerwona
                                                          sałata masłowa
                                                        herbata miętowa
                                                     
ŚRODA
Śniadanie:                                 
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      kiełbasa krakowska sucha , sałata
                                                    ogórek kiszony z własnych przetworów
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki
                               Pulpety rybne w sosie pomidorowym
                                       ziemniaki
                             surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki
                                Kompot jabłkowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:     Banan

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                      krakowska sucha , twarożek ze szczypiorem
                                         papryka żółta i czerwona , sałata
                                    herbata miętowa                                                                                                                                                               
   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Śniadanie:                                   pieczywo mieszane /masło
                                                     ser żółty dojrzewający
                                                    pasta z makreli ze szczypiorem
                                                       papryka czerwona , sałata
                                                       herbata koperkowa
   
OBIAD:                                        Zupa  pomidorowa z kaszą jaglaną
                                                    Placki z jabłkiem i cynamonem
                                                    Kompot z truskawek mrożonych                             
                                                   
Podwieczorek:           pestki słonecznika , lub jabłko

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                        i gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
                                                     chleb żytni , herbata zielona
                                                      
PIĄTEK   



   Śniadanie :         Mleko sojowe waniliowe
                              pieczywo mieszane ,masło
                            kiełbasa żywiecka podsuszana
                              ogórek kiszony , kiełki jarmużu
                                   herbata rumiankowa

OBIAD:                   Zupa  kalafiorowa z koperkiem
                            Makaron świderki bezglutenowy
                              z białym serem i rodzynkami lub z musem truskawkowym
                                
                                    Kompot jabłkowy

Podwieczorek:     Jabłko

   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                    jajko gotowane , szynka pieczona
                                     papryka czerwona , ogórek kiszony
                                      sałata
                                       
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz