PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 25 kwietnia 2017

JADŁOSPIS 24-28.04 Dekada I, pierwszy tydzień

                                
 PONIEDZIAŁEK    
                                                                                                                                                       Śniadanie:
                        pieczywo mieszane ,masło
                        serek topiony śmietankowy, szynka pieczona  
                         papryka czerwona , sałata lodowa , kiełki rzodkiewki
                        herbata ze świeżej mięty

OBIAD:           Zupa z brokułem
                     Pieczeń rzymska w sosie pomidorowym
                       kasza jęczmienna
                        buraczki gotowane
Podwieczorek:  Gruszka , jabłko

kolacja:           Pieczywo mieszane ,masło
                        kiełbasa krakowska podsuszana
                       twarożek ze szczypiorkiem
                        herbata miętowa z cytryną                                   
                                                                                                                                     WTOREK

Śniadanie:              
                              bułka grahamka, masło
                              kiełbasa żywiecka podsuszana,
                              twarożek  z ogórkiem kiszonym
                             szczypiorek , papryka czerwona
                               herbata  miętowa
Obiad:            Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty
                      Placki z jabłkiem
                        kompot  jabłkowo-gruszkowy
                               
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:   wafle ryżowe

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                     Pasztet własny , ogórek kiszony swojski
                      herbata rumiankowa

ŚRODA

                                                                                                                            Śniadanie:              kawa zbożowa
                              pieczywo mieszane , masło
                             kabanosy , ser gouda
                              papryka czerwona , sałata
                                herbata miętowa
                              
OBIAD:                   Zupa barszcz ukraiński
                              Pierogi leniwe , surówka z marchwi i jabłka
                                Kompot z gruszek
Podwieczorek:  gruszka

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                               Parówki z szynki , sos pomidorowy
                                herbata rumiankowa      
            
CZWARTEK

Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser kozi , kiełbasa krakowska podsuszana
                                  papryka żółta , sałata
                             Herbata rumiankowa          
                                     

Obiad:                   Zupa  zalewajka
                             Gulasz węgierski , kasza gryczana
                                 marchew z groszkiem
                              kompot jabłkowy
                                                                                                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                  Podwieczorek: Jabłka

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                             własna pasta z jajek ze szczypiorkiem , ser żółty
                              ogórek kiszony ,  herbata melisowa


PIĄTEK

Śniadanie :    Pieczywo mieszane , masło
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana  , pomidor  suszony 
                           kiełki rzodkiewki , sałata
                           herbata miętowa
                           
OBIAD:            Zupa ogórkowa zabielana z natką pietruszki
                      Leczo warzywne
                        ryż brązowy                    
                     kompot gruszkowy  
                                                                                                                                                                                                  
Podwieczorek: gruszka , jabłko

Kolacja:           pieczywo mieszane , masło
                      pasta z zielonych oliwek
                     szynka gotowana , papryka żółta
                     herbata  z suszonej mięty




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz