WTOREK
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa krakowska sucha , sałata
ogórek kiszony z własnych przetworów
herbata melisowa
OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką
pietruszki
Racuchy
drożdżowe z jabłkiem
Kompot z gruszek
Podwieczorek: Sałatka owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
krakowska sucha , twarożek ze
szczypiorem
papryka żółta i czerwona , sałata
herbata miętowa ŚRODA
Śniadanie:
Bułka maślana
/ chleb żytni
powidła ze śliwek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa
pomidorowa z kaszą jaglaną
Makaron świderki bezglutenowy
z białym serem i
rodzynkami lub z musem truskawkowy
kompot z gruszek
Podwieczorek: Gruszki
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
własna pasta z jajek
ser żółty , papryka czerwona
sałata masłowa
herbata miętowa CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane /masło
ser żółty dojrzewający
pasta z makreli ze
szczypiorem
papryka czerwona , sałata
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa
kalafiorowa z koperkiem
Mięso gotowane w
rosole z warzywami
( kalafior , marchewka , brokuł , fasola )
kasza jęczmienna
Kompot z truskawek mrożonych
Podwieczorek: pestki słonecznika , lub jabłko
Kolacja: sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
i gotowanym filetem z kurczaka i olejem lnianym
chleb żytni , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie
: Mleko sojowe waniliowe
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa żywiecka podsuszana
ogórek kiszony ,
kiełki jarmużu
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana jogurtem
naturalnym
Jajko gotowane w sosie koperkowym
ziemniaki
surówka z kalarepy
i marchewki
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
ser gouda , szynka pieczona
papryka czerwona , ogórek kiszony
sałata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz