PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 18 kwietnia 2017

JADŁOSPIS II dekada II tydzień 18-21.04

WTOREK

Śniadanie:                                 
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      kiełbasa krakowska sucha , sałata
                                                    ogórek kiszony z własnych przetworów
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki
                               Racuchy drożdżowe z jabłkiem
                                Kompot z gruszek
                                                
                                                    
Podwieczorek:     Sałatka owocowa

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                      krakowska sucha , twarożek ze szczypiorem
                                         papryka żółta i czerwona , sałata
                                    herbata miętowa          


ŚRODA    

  Śniadanie:                       
                                                     Bułka maślana / chleb żytni
                                                  powidła ze śliwek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:        Zupa  pomidorowa z kaszą jaglaną
                            Makaron świderki bezglutenowy
                              z białym serem i rodzynkami lub z musem truskawkowy
                        kompot z gruszek
                                                                                                                                                                                                                      
                                                       
Podwieczorek:        Gruszki

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        własna pasta z jajek
                                                         ser żółty , papryka czerwona
                                                          sałata masłowa
                                                        herbata miętowa   

 CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Śniadanie:                                   pieczywo mieszane /masło
                                                     ser żółty dojrzewający
                                                    pasta z makreli ze szczypiorem
                                                       papryka czerwona , sałata
                                                       herbata koperkowa
   
OBIAD:                                        Zupa kalafiorowa z koperkiem
                                                   Mięso gotowane w rosole z warzywami
                                                     ( kalafior , marchewka , brokuł , fasola )
                                                       kasza jęczmienna
                                                    Kompot z truskawek mrożonych                             
                                                   
Podwieczorek:           pestki słonecznika , lub jabłko

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                        i gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
                                                     chleb żytni , herbata zielona
                                                  
            
PIĄTEK


   Śniadanie :         Mleko sojowe waniliowe
                              pieczywo mieszane ,masło
                            kiełbasa żywiecka podsuszana
                              ogórek kiszony , kiełki jarmużu
                                   herbata rumiankowa

OBIAD:         Zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
                             Jajko gotowane w sosie koperkowym
                                 ziemniaki
                             surówka z kalarepy i marchewki
                                
                                    Kompot jabłkowy

Podwieczorek:     Jabłko

   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                    ser gouda  , szynka pieczona
                                     papryka czerwona , ogórek kiszony
                                      sałata                                                                                                                                    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz