PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 25 września 2017

JADŁOSPIS 25-29.09, II dekada, II tydzień


PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:                            
                        pieczywo mieszane ,masło
                        serek topiony , żywiecka podsuszana
                        papryka czerwona  , sałata
                        herbata z suszonej mięty  , jabłko                            
           
OBIAD:            zupa krupnik z kaszą jaglaną i lubczykiem
                          kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami
                          makaron rurki kukurydziany                 
                          kompot z jabłek/ sok z jabłek wyciskany świeży
                                                    
  Podwieczorek:     pieczywo mieszane , masło
                               schab pieczony w ziołach , twarożek ze szczypiorkiem
                               sałata masłowa , ogórek kiszony
                               herbata rumiankowa

WTOREK

Śniadanie:                       
                        bułka maślana / chleb żytni
                        powidła z czarnych porzeczek
                        herbata owocowa , gruszka

OBIAD:        zupa  ogórkowa z natką pietruszki
                      naleśniki z białym serem lub owocami
                      kompot z gruszek
                                                                                                                                                                                                                      
                                                       
Podwieczorek:      pieczywo mieszane ,masło
                              własna pasta z jajek ze szczypiorem
                              ser żółty , papryka żółta
                              sałata lodowa
                              herbata miętowa z suszonej własnej mięty
                                                     
ŚRODA

Śniadanie:          pieczywo mieszane ,masło
                           kiełbasa krakowska sucha , sałata
                           ogórek małosolny  z własnych przetworów  
                           herbata z cytryną , jabłko
                                                                                                                     
                                                       
OBIAD:                 zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
                              jajko gotowane w sosie koperkowym
                              ziemniaki    ,  marchew z groszkiem
                              kompot z malin ( z tegorocznych zbiorów )
                                                 
                                                    
Podwieczorek:       pieczywo mieszane , masło
                                krakowska sucha , twarożek z koperkiem
                               ogórek kiszony , sałata rzymska
                                herbata miętowa                                                                                                                                                               
    CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
Śniadanie:       pieczywo mieszane /masło
                         ser żółty , pasta z makreli ze szczypiorem
                         sałata , ogórek małosolny
                         herbata ze świeżej mięty
                                                       
   
Obiad :         zupa z  brokuły krem z grzankami
                    spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem
                    kompot z jabłek
                      
   Podwieczorek :   sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                               i gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
                               chleb żytni , herbata zielona
                                                           
PIĄTEK


   Śniadanie :       
                              pieczywo mieszane ,masło
                              kiełbasa żywiecka podsuszana
                              ogórek małosolny , papryka czerwona
                              herbata rumiankowa


OBIAD:         zupa pieczarkowa z makaronem kukurydzianym
                       racuchy drożdżowe , sałatka owocowa
                       kompot z jabłek
                                    

Podwieczorek:      pieczywo mieszane , masło
                              ser gouda  , szynka pieczona
                             ogórek małosolny , sałata , kiełki brokuły
                             herbata z mięty z własnego ogrodu
                               
                                                                                                                                                                           
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz