| 
   
Data 
 | 
  
   
ŚNIADANIE 
 (godz. 9:00) 
 | 
  
   
OBIAD 
(zupa
  - godz. 11:30, 
 II danie -godz. 14:15) 
 | 
  
   
PODWIECZOREK 
(godz.
  16:15) 
 | 
 
| 
   
02.10.2017 
Poniedziałek 
 | 
  
   
pieczywo mieszane; masło; serek
  topiony śmietankowy, szynka pieczona ; papryka czerwona , ogórek kiszony; herbata
  miętowa 
 | 
  
   
zupa z fasolką szparagową     
cielęcina z rosołu z warzywami ;kasza
  jęczmienna; kompot z jabłek 
 | 
  
   
Parówki drobiowe, sos pomidorowy; pieczywo
  mieszane; masło;                           herbata rumiankowa 
 | 
 
| 
   
03.10.2017 
Wtorek 
 | 
  
   
bułka grahamka, masło;  kiełbasa żywiecka podsuszana,twarożek  z ogórkiem kiszonym; szczypiorek , papryka
  czerwona;  herbata  miętowa 
 | 
  
   
zupa krupnik z kaszą jaglaną  
 kopytka ze szpinakiem i marchewką (mąka
  ziemniaczana ); surówka z pora z jabłkiem i kukurydzą; kompot  z gruszek 
 | 
  
   
bułka maślana;  powidła truskawkowe; serek waniliowy;  kisiel do picia 
 | 
 
| 
   
04.10.2017 
Środa 
 | 
  
   
mleko sojowe; pieczywo mieszane , masło;
  szynka gotowana , twarożek z papryką;
   sałata , ogórek kiszony 
 | 
  
   
krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem 
gulasz z kiełbasek z warzywami i białą
  fasolą; ryż brązowy; kompot z jabłek   
 | 
  
   
pieczywo żytnie; masło; ser kozi ,
  salami ; sałata , ogórek kiszony;                             herbata
  rumiankowa 
 | 
 
| 
   
05.10.2017 
Czwartek 
 | 
  
   
pieczywo mieszane , masło ser gouda ,
  szynka gotowana; sałata , ogórek kiszony , pomidor; herbata rumiankowa           
 | 
  
   
zupa barszcz czerwony z białą fasolą  
 kotlety mielone (wersja bezmięsna kotlet
  serowy) ziemniaki;  marchewka z
  groszkiem; kompot  gruszkowy 
 | 
  
   
pieczywo mieszane masło; własna pasta
  z bobu ,schab pieczony,
  sałata;                         papryka
  żółta                    herbata miętowa 
 | 
 
| 
   
06.10.2017 
Piątek 
 | 
  
   
pieczywo mieszane, masło;kiełbasa
  żywiecka podsuszana; pasta z suszonych pomidorów; sałata , ogórek kiszony herbata
  miętowa 
 | 
  
   
zupa kukurydziana z lubczykiem 
kotleciki z kaszy jaglanej ze
  słonecznikiem i sezamem; warzywa z wody(brokuł , kalafior,marchew);kompot
  gruszkowy   
 | 
  
   
pieczywo mieszane; masło; szynka
  gotowana, pasztet; sałata , ogórek kiszony; herbata z lipy 
 | 
 
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Do
przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz,
ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
parwansalskie, papryka słodka, lubczyk, kminek, cynamon.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz