PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 11 grudnia 2017

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 11/12/2017 do 15/12/2017


Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
11.12.2017
Poniedziałek
kawa zbożowa, pieczywo mieszane, masło, ser kozi , papryka czerwona ,szynka pieczona , ogórek kiszony herbata  miętowa  
zupa ogórkowa
placki ziemniaczane , surówka z marchewki i jabłka           kompot z gruszek
jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane, masło, herbata miętowa
12.12.2017
Wtorek
mleko sojowe ,chałki maślane , masło, konfitura jagodowa , twarożek waniliowy, herbata owocowa
zupa  grochowa z majerankiem i kminkiem, kluski śląskie z sosem dyniowo-paprykowym , surówka z selera i rodzynek , kompot z jabłek
pieczywo mieszane masło, jajko gotowane , sałata ,kiełbasa żywiecka podsuszana , papryka czerwona ,herbata miętowa
13.12.2017
Środa
 pieczywo mieszane , masło pasta warzywna curry , marchew, mielonka indycza , sałata, herbata miętowa , jabłko
 zupa jarzynowa z ryżem
paluszki rybne , ziemniaki , marchewka z groszkiem
kompot  gruszkowy  
pieczywo mieszane ,masło, twarożek z warzywami : pomidor , bazylia, schab pieczony z ziołami , sałata, ogórek kiszony, herbata miętowa
14.12.2017
Czwartek
pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa z koperkiem krakowska podsuszana , sałata , papryka żółta
zupa  zacierkowa , kotlet mielony , kasza gryczana , buraczki gotowane ,  kompot z jabłek

Pieczywo mieszane , masło, pasta jajeczna ze szczypiorem, ser gouda ,  papryka żółta, herbata rumiankowa

15.12.2017
Piątek
pieczywo mieszane ,masło, pasztet drobiowo-warzywny  ogórek małosolny , sałata herbata zielona   
 zupa pomidorowa z kaszą jaglaną , racuchy drożdżowe z jabłkiem i cynamonem , sałatka owocowa ( jabłko , gruszka , ananas , brzoskwinia )
pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana  sałata , ogórek kiszony, twarożek kozi , papryka czerwona, herbata rumiankowa
*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz