PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 8 stycznia 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 08/01/2018 do 12/01/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
08.01.2018
Poniedziałek
kawa zbożowa, pieczywo mieszane, masło, ser kozi , papryka czerwona ,szynka pieczona , ogórek kiszony herbata  miętowa  
zupa ogórkowa
placki ziemniaczane , gulasz z warzyw z dynią i papryką ,         kompot z gruszek
jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane, masło, herbata miętowa
09.01.2018
Wtorek
mleko sojowe ,chałki maślane , masło, konfitura jagodowa , twarożek waniliowy, herbata owocowa
zupa  grochowa z majerankiem i kminkiem , spaghetti z sosem szpinakowo-czosnkowym  kompot z jabłek
pieczywo mieszane masło, jajko gotowane , sałata ,kiełbasa żywiecka podsuszana , papryka czerwona ,herbata miętowa
10.01.2018
Środa
 pieczywo mieszane , masło pasta warzywna curry , marchew, mielonka indycza , sałata, herbata miętowa , jabłko
 zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i natką pietruszki
kotlet rybny  , ziemniaki , marchewka z groszkiem
kompot  gruszkowy  
pieczywo mieszane ,masło, twarożek z warzywami :  bazylia, papryka , schab pieczony z ziołami , sałata, ogórek kiszony, herbata miętowa
11.01.2018
Czwartek
pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa z koperkiem krakowska podsuszana , sałata , papryka żółta
zupa  krem z dyni z grzankami , pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym      kompot z jabłek

Pieczywo mieszane , masło, pasta jajeczna ze szczypiorem, ser gouda ,  papryka żółta, herbata rumiankowa

12.01.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło, pasztet drobiowo-warzywny  ogórek małosolny , sałata herbata zielona   
 zupa z czerwonej soczewicy  , racuchy drożdżowe z jabłkiem i cynamonem , sałatka owocowa ( jabłko , gruszka , ananas , brzoskwinia ) kompot z jabłek
pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana  sałata , ogórek kiszony, twarożek kozi , papryka czerwona, herbata rumiankowa
*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz