PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 18 maja 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , I tydzień od 18/05/2020 do 22/05/2020

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
18.05.2020
Poniedziałek
Pieczywo mieszane 50g  /masło10g , wędlina 15g , ogórek kiszony 20g , ser kizi 15g , sałata 20g , rzodkiewka 15g , herbata miętowa 220g

Zupa krupnik z natką pietruszki   250g  , pyzy z mięsem 80g , surówka z ogórka kiszonego i papryki czerwonej100g ,   kompot z jabłek1220g
   Bułka drożdżowa 50 g  / masło5g , dżem z truskawek  20g , serek waniliowy 30g   , herbata z mięty 200g ,  arbuz 100g
19.05.2020
Wtorek
Kawa zbożowa 100g , pieczywo mieszane 50g /masło 5 g , szynka pieczona 20g , twarożek z rzodkiewką 25g , sałata 20g , pomidor 30g , herbata rumianek 220g

Zupa ryżanka z pomidorami i bazylia 250g , makaron świderki 80g z białym serem 50g  na słodko , sos z owoców mrożonych  truskawki , jagody )30g  kompot z gruszek 220 g
 kakao 150g  biszkopty 30g , herbata malinowa 220g , jabłko 50g
20.05.2020
Środa
 pieczywo mieszane 50 g /masło 5 g  , własna pasta jajeczna 30 g  , sałata 20 g  , szynka gotowana 20 g  , ogórek zielony 50 g  , rzodkiewka  30 g    , herbata zielona  220 g

Zupa kalafiorowa z koperkiem   250 g  , paluszki rybne 60g  , ryż brązowy 40g, surówka z kapusty kiszonej120g  ,  kompot z gruszek 150g 
marchewka  , ogórek zielony 150 g , guacamole 60 g  , wafle kukurydziane50 g  , herbata miętowa 220 g

21.05.2020
Czwartek
 Pieczywo mieszane 50 g  / masło 5 g  , pasta twarogowa ze szczypiorkiem  30 g , schab pieczony 50 g  , ogórek kiszony 30 g , sałata20 g , rzodkiewki 10 g  ,    herbata rumiankowa 220 g

Zupa barszcz ukraiński  220 g  , pierogi ruskie z cebulką  70 g , ogórek małosolny 30g ,  kompot z jabłek 220 g
Sałatka ryżowa z ogórkiem , papryka czerwoną  i gotowanym kurczakiem   150 g , pieczywo razowe 40 g  /masło 5 g   , herbata z rumianku 220 g
22.05.2020
Piątek
Pieczywo mieszane 40 g  / masło 5 g  , kabanosy drobiowe 50 g  , salami 30 g, ogórek kiszony 30 g  , sałata 10 g   , ser owczy 15 g  , herbata rumiankowa 220 g

Zupa zacierkowa z natka pietruszki  250 g  , naleśniki z białym serem lub owocami 150g ,  kompot z jabłek 220 g
Mleko kokosowe 220 g , herbatniki owsiane 20g , banan 30 g , herbata malinowa 220g


*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie alergenów występujących w posiłkach : 1)zboże zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne , 3)ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz