PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 2 listopada 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , I tydzień od 02/11/2020 do 06/11/2020

 

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)

PODWIECZOREK

(godz. 16:15)

02.11.2020

Poniedziałek

Pieczywo mieszane 50g  /masło10g , wędlina 15g , ogórek kiszony 20g , ser kizi 15g , sałata 20g , rzodkiewka 15g , herbata miętowa 220g

 

Zupa meksykańska  250g  , makaron świderki z białym serem i musem malinowym 80g   kompot z jabłek1220g

pieczywo mieszane 40g , masło5g , humus z ciecierzycy 10g , marchew świeża 15g , kabanosy 10g , ogórek kiszony 20g , sałata 10g , herbata miętowa 220g

 

03.11.2020

Wtorek

Kawa zbożowa 100g , pieczywo mieszane 50g /masło 5 g , szynka pieczona 20g , twarożek z rzodkiewką 25g , sałata 20g , pomidor 30g , herbata rumianek 220g

 

Zupa krem z groszku zielonego z mini ptysiami 250g , filet z kurczaka w sosie tymiankowym 80g , ryż jaśminowy 50g , marchew z groszkiem 100g ,   kompot z gruszek 220 g

 

 kakao 150g  biszkopty 30g , herbata malinowa 220g , jabłko 50g

04.11.2020

Środa

 pieczywo mieszane 50 g /masło 5 g  , własna pasta jajeczna 30 g  , sałata 20 g  , szynka gotowana 20 g  , ogórek zielony 50 g  , rzodkiewka  30 g    , herbata zielona  220 g

 

Zupa pomidorowa z makaronem nitki  250 g  , ryba w panierce 60g  , ziemniaki 40g, surówka z kapusty kiszonej120g  ,  kompot z gruszek 150g 

  Bułka drożdżowa 50 g  / masło5g , dżem z truskawek  20g , serek waniliowy 30g   , herbata z mięty 200g , melon 100g

05.11.2020

Czwartek

 Pieczywo mieszane 50 g  / masło 5 g  , pasta twarogowa ze szczypiorkiem  30 g , schab pieczony 50 g  , ogórek kiszony 30 g , sałata20 g , rzodkiewki 10 g  ,    herbata rumiankowa 220 g

 

Zupa szczawiowa z jajkiem 220g , gulasz z soczewicy i kukurydzy 80g , kasza gryczana 50g ,  ogórek małosolny 30g ,  kompot z jabłek 220 g

Sałatka ryżowa z ogórkiem , papryka czerwoną  i gotowanym kurczakiem   150 g , pieczywo razowe 40 g  /masło 5 g   , herbata z rumianku 220 g

06.11.2020

Piątek

Pieczywo mieszane 40 g  / masło5g  , salami 30 g , polędwica sopocka 20g ,  ogórek kiszony 30 g  , sałata 10g ,  ser owczy 15 g  , herbata rumiankowa 220 g

 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną 250 g  , pyzy z mięsem 150g , surówka z białej rzepy i rzodkiewki 150g ,   kompot z jabłek 220 g

Mleko kokosowe 220 g , herbatniki owsiane 20g , banan 30 g , herbata malinowa 220g

 

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.

oznaczenie alergenów występujących w posiłkach : 1)zboże zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne , 3)ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz