PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 13 marca 2017

JADŁOSPIS 13-17.03 II DEKADA , I tydzień


PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                               Żywiecka podsuszana
                             sałata lodowa , papryka żółta
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa z ziemniakami i szpinakiem zabielana jogurtem naturalnym
                            Spaghetti mięsno -ziołowe z serem i bazylią( makaron kukurydziany )
                             kompot z jabłek
Podwieczorek:       Jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                             Jajko gotowane na twardo , majonez własnej produkcji
                               szczypior , sałata  rzymska , ogórek kiszony
                              herbata rumiankowa                                                                                                                                                                                             
                       
WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo mieszane, masło
                                  ser żółty ,własna  pasta z zielonych oliwek
                                   sałata , ogórek kiszony , herbata z suszonej mięty
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                  Zupa koperkowa zabielana
                                 Placki ziemniaczane z czosnkiem i jogurtem naturalnym
                                   sałatka z białej rzepy
                                    Kompot z truskawek mrożonych
  Podwieczorek:      marchew - kalarepa

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                schab pieczony w ziołach
                                sałata rzymska  , ogórek kiszony        
                                herbata z suszonej mięty
                             
ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt z ziarnami zbóż
                               powidła z truskawek ( z własnej spiżarni )
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa krem z brokuły z grzankami
                             Paluszki rybne , ryż z groszkiem zielonym
                              surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem
                              kompot z gruszek
                               
         
Podwieczorek:   wafle ryżowe

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron bezglutenowy
                              ser żółty , kurczak gotowany , papryka czerwona
                               kukurydza , ogórek kiszony
                              herbata rumiankowa
  
CZWARTEK
Śniadanie:           
                               chleb żytni /masło
                              pasztet drobiowo-warzywny
                              ogórek kiszony , sałata
                               herbata miętowa
                 
OBIAD:                  Zupa ryżanka z pomidorami suszonymi i bazylią
                              Pulpety w sosie koperkowym
                              ziemniaki
                               marchew z groszkiem i  masłem klarowanym
                                  kompot jabłkowy
Podwieczorek:     banan

Kolacja:              pieczywo mieszane, masło
                      pasta twarogowa z bazylią , kiełbasa krakowska podsuszana
                               sałata masłowa , kiełki brokuły , papryka żółta
                          Herbata zielona z cytryną
                             
PIĄTEK
Śniadanie:             Kawa zbożowa
                            pieczywo mieszane ,masło
                         ser żółty , żywiecka podsuszana
                        kiełki rzodkiewki , ogórek kiszony
                           
OBIAD:            Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki
                           Racuchy drożdżowe
                            kompot jabłkowy
                     
        Podwieczorek: sałatka owocowa
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                         Jajecznica ze szczypiorkiem , na maśle klarowanym ( jajko wiejskie )

                           herbata melisowa 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz