PLUSZOWY MIŚ

piątek, 19 października 2018

Żyrafki tworzą własną grę








Na zajęciach indywidualnych...









JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada, II tydzień od 22/10/2018 do 26/10/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
22.10.2018
Poniedziałek
pieczywo mieszane ,masło, chleb własny gryczany , schab pieczony z ziołami (własny ), pasta z awokado ,papryka czerwona  , herbata z suszonej mięty 

zupa ryżanka z pomidorami , makaron kokardki z sosem pieczarkowym , kalafior gotowany z koperkiem  , kompot z jabłek
 pieczywo mieszane , masło, twarożek ze szczypiorkiem, szynka
 ( własna ) pieczona  , ogórek kiszony , papryka czerwona , herbata rumiankowa

23.10.2018
Wtorek
płatki orkiszowe z mlekiem migdałowym z owocami goi, chleb gryczany  / chleb żytni, powidła z czarnych porzeczek,  herbata owocowa,  marchew do chrupania

zupa kapuśniak ,
 placki ziemniaczane, jogurt naturalny,  surówka z białej rzepy,  kompot z gruszek
pieczywo mieszane, masło, własna pasta z jajek ze szczypiorem , szynka gotowana , ogórek kiszony  , rukola,   herbata miętowa
24.10.2018
Środa
Pieczywo mieszane , masło
Jajecznica z pomidorem  i rukolą  , herbata ziołowa z cytryną
zupa z brokuły (krem)z grzankami, ryż z warzywami i przyprawą curry,
   kompot z jabłek
pieczywo mieszane , masło
filet z indyka gotowany z warzywami ( krojony na kanapki ) , pasta z suszonego pomidora , ogórek małosolny , herbata rumiankowa
25.10.2018
Czwartek
pieczywo mieszane , masło , chleb gryczany ,
ser kozi  , pasta z makreli ze szczypiorem, kalarepa , ogórek kiszony , roszpunka,
herbata ze świeżej mięty

Zupa zacierkowa  , zapiekanka z makaronem  kukurydzianym , kurczakiem grillowanym , szpinakiem , serem feta , sos czosnkowy  ,  kompot ze śliwek
sałatka z brokuły, czerwonej fasoli i fileta z kurczaka  , chleb żytni, herbata zielona

26.10.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło
własna pieczona wędlina  ,twarożek z koperkiem ,  ogórek kiszony , rukola ,
herbata rumiankowa

 Zupa grochowa z majerankiem, pyzy ziemniaczane , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką i natką pietruszki ,  kompot z gruszek

Pieczywo mieszane masło , ser owczy , szynka gotowana , rukola , papryka mix , ogórek małosolny ,  herbata miętowa


*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

poniedziałek, 15 października 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada, I tydzień od 15/10/2018 do 19/10/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
15.10.2018
Poniedziałek
 Płatki owiane z   mlekiem migdałowym i bananem , pieczywo mieszane ,masło
 Szynka gotowana , pasta z łososia, papryka czerwona ,   herbata miętowa   

Zupa barszcz z buraków z ziemniakami
Pierogi z mięsem, surówka z pora i kukurydzy, kompot z jabłek
 Chałki maślane , twarożek z jogurtem naturalnym , powidła z truskawek , herbata rumiankowa , b/c

16.10.2018
Wtorek
Pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, szynka pieczona własna , ser kozi , ogórek kiszony , papryka żółta,  rukola herbata miętowa z cytryną

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koprem
Filet z kurczaka w sosie tymiankowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa
pieczywo mieszane, masło, schab pieczony w ziołach, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z suszonej mięty b/c
17.10.2018
Środa
 chleb żytni ,chleb własny gryczany , masło, jogurt z ziarnami zbóż, powidła z czarnej porzeczki (z własnej spiżarni), herbata owocowa

Zupa krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym
Makaron po włosku z mięsem, surówka z ogórka kiszonego i papryki, kompot z gruszek
pieczywo mieszane , masło ,sałatka jarzynowa,
herbata rumiankowa b/c       

18.10.2018
Czwartek
 chleb żytni , masło, szynka gotowana, ser żółty , ogórek kiszony, herbata miętowa

Zupa ziemniaczana
Gulasz drobiowy z pomidorami, brokuły, ziemniaki
Kompot ze śliwek
Pieczywo mieszane, własny gryczany , masło, pasta twarogowa z bazylią, polędwiczka z indyka gotowana do kanapek ,  ogórek kiszony , papryka czerwona, herbata zielona b/c

19.10.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser żółty, ogórek kiszony, papryka czerwona, rukola
kawa zbożowa

Zupa zalewajka z jajkiem
Paluszki rybne, ziemniaki
Marchewka z brokułem
Kompot z jabłek
pieczywo mieszane , masło, ser kozi, humus z ciecierzycy , marchewki do chrupania , ogórek kiszony , rukola  ,  papryka mix, herbata melisowa b/c

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń