PLUSZOWY MIŚ

środa, 29 maja 2013

Jadłospis dekadowy 3-7.06.



                                 Dekada I, pierwszy tydzień
 Poniedziałek                                                             
Sniadanie:                Kasza manna na mleku                               
                               Bułka maślana(lub) z ziarnem
                               twarożek z daktylami              
                               herbata owocowa, gruszka         
Obiad:                     Zupa jarzynowa z kluseczkami  drobiowymi    
                              Makaron  pełnoziarnisty  z             truskawkami i  prawdziwą                śmietaną 
                              sok ananasowy        
              
Podwieczorek:       Melon
Kolacja:                Pieczywo mieszane,masło
                            wędlina,sery,pasty,warzywa (do   wyboru)
                            herbata ze świeżej mięty
        
                              Jabłko 

 WTOREK
Sniadanie:                 Płatki zbożowe z mlekiem
                               bułka grahamka, masło
                               ser biały,pomidor szynka gotowana,
                               sałata, rzodkiewka,herbata  zielona
Obiad:                      Zupa kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem
                               Pulpety w sosie ze świeżych pomidorów
                               kasza gryczana niepalona
                               sałatka z buraczków, kompot owocowy
Podwieczorek:         Strucla truskawkowa

Kolacja:                  Sałatka:ananas,kukurydza,szynka gotowana z oliwą z oliwek i olejem z wiesiołka
                                Kiwi


ŚRODA:
Śniadanie:              kakao
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka,masło
                                herbata z cytryną
                                marchew do gryzienia
OBIAD:                   Zupa brokułowa (krem)
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
                               Ryż  z warzywami lekko duszonymi (  brokuł,kalafior,groszek zielony,marchewka) z   dodatkiem oleju lnianego
                                kompot jabłkowy
         
Podwieczorek:       Winogrono jasne, pestki dyni

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek zielony,sałata masłowa
                                  herbata zielona
                                  jabłko















CZWARTEK
Śniadanie:     owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                        pieczywo mieszane,masło
                        ser żółty,kabanosy, pomidor
                        rzodkiewki,sałata
                        herbata zielona
OBIAD:           Zupa  z marchwią i białą fasolką z kminkiem
                        kluski śląskie (z mąki żytniej)z masełkiem
             marchew z groszkiem
                        kompot owocowy
Podwieczorek: kasza manna na gęsto z daktylami i sokiem malinowym

kolacja:            parówki na ciepło,ketchup
              chleb razowy(pełnoziarnisty),masło
                          herbata zielona
                          sok marchewkowy

PIĄTEK
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo,szczypior
                           polędwica sopocka,ogórek zielony
                           herbata z cytryną
                           jabłko
OBIAD:              Zupa z ryżem , z pomidorami (świeżymi) i natką pietruszki
                           Kotlet rybny w panierce
                            ryż,  szpinak duszony z czosnkiem i masłem
                            kompot owocowy
Podwieczorek:  ciasteczka owsiane( własny wypiek)

Kolacja:               bułka kajzerka/grahamka,masło
                             pasta z łososia,twarożek ze  szczypiorem
                             pomidor,sałata,  herbata zielona, jabłko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz