PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 25 czerwca 2013

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   Płatki jęczmienne z kokosem
                                                      na mleku
                                                      Pieczywo mieszane,masło
                                                      wędlina,serek topiony
                                                     ogórek zielony,papryka czerwona,sałata
                                                     herbata z cytryną
           
OBIAD:                                         Zupa barszcz biały z jajkiem
                                                      pierś z kurczaka duszona w warzywach(potrawka)
                                                      kasza jęczmienna
                                                      surówka z pora , jabłka
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                           brzoskwinia,kiwi

Kolacja:                                       Kluski na parze
                                                     z musem truskawkowym
                                                      sok marchewkowy

WTOREK
Śniadanie:                                  Płatki kukurydziane na mleku
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      twarożek z ananasem
                                                       Miód prawdziwy, herbata owocowa
OBIAD:                                          zupa ze  szczawiem i jajkiem
                                                       gołąbki  z młodej   kapusty z farszem ryżowo – warzywno-                    mięsnym lub
                                                      z farszem ryżowo – warzywno – ziołowym
                                                      w sosie  pomidorowym
                                                      młode ziemniaki z koperkiem i masełkiem
                                                       kompot owocowy
Podwieczorek:                            prażone pestki dyni,jabłko

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane,masło
                                                        parówki "berlinki" na ciepło
                                                        sos pomidorowy,herbata z cytryną
                                                        winogrono białe
ŚRODA
Śniadanie:                                   Płatki musli z mlekiem lub owsianka na wodzie z żurawiną
                                                      pieczywo mieszane,masło
                                                      salami,kabanosy
                                                      sałata,pomidor
                                                      herbata melisowa
                                                       jabłko
OBIAD:                                         Zupa z fasolką szparagową
                                                      sznycel z indyka w płatkach kukurydzianych, ryż z kurkumą
                                                      sałata z ogórkiem zielonym sos jogurtowy z olejem z wiesiołka
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                               jabłko,gruszka

Kolacja:                                       pieczywo mieszane,masło
                                                    (  brokuł,kalafior, brukselka,marchew,
                                                       groszek zielony)gotowane na parze
                                                       z masełkiem
                                                      herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa,pomidor
                                                      sałata
                                                      herbata z cytryną
   
OBIAD:                                        Zupa z marchwią i ziemniakami i kminkiem
             
                                                     Rizotto z warzywami (papryka kolorowa,cebulka,pomidory, bazylia)
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                           Brzoskwinia, pestki słonecznika

Kolacja:                                        sałatka z ananasem,kukurydzą
                                                      i wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham,masło
                                                     herbata z mięty świeżej i cytryny
            

PIĄTEK
Śniadanie:                                    makaron kolorowy bezglutenowy z mlekiem lub z oliwą z oliwek
                                                     pieczywo mieszane,masło
                                                     ser gouda,pomidor
                                                     wędlina,sałata,rzodkiewka
                                                    herbata rumiankowa
                                                    marchew
OBIAD:                                       Zupa krupnik z kaszy jaglanej z natką pietruszki
                                                    kotlet jajeczny:( jaja na twardo,szczypior)
                                                    surówka z kapusty pekińskiej z marchwią    
                                                   i jabłkiem ,szpinak z patelni:
                                                   (szpinak,masło,czosnek)
Podwieczorek:                             Kisiel z owocowego kompotu do picia

Kolacja:                                       pieczywo mieszane,masło
                                                    pasta z łososia,pomidor
                                                    ser topiony ziołowy, sałata,rzodkiewka
                                                    herbata z cytryną
                                                    jabłko
                                       



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz