II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Płatki
jęczmienne z kokosem
na mleku
Pieczywo
mieszane,masło
wędlina,serek topiony
ogórek zielony,papryka czerwona,sałata
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa barszcz biały z jajkiem
pierś z kurczaka duszona w warzywach(potrawka)
kasza jęczmienna
surówka z pora , jabłka
kompot owocowy
Podwieczorek: brzoskwinia,kiwi
Kolacja: Kluski
na parze
z musem truskawkowym
sok marchewkowy
WTOREK
Śniadanie: Płatki
kukurydziane na mleku
Bułka maślana
(lub) grahamka
twarożek z ananasem
Miód prawdziwy, herbata owocowa
OBIAD: zupa ze
szczawiem i jajkiem
gołąbki
z młodej kapusty z farszem
ryżowo – warzywno- mięsnym
lub
z farszem ryżowo – warzywno – ziołowym
w sosie pomidorowym
młode
ziemniaki z koperkiem i masełkiem
kompot
owocowy
Podwieczorek: prażone pestki dyni,jabłko
Kolacja: Pieczywo
mieszane,masło
parówki "berlinki" na ciepło
sos pomidorowy,herbata z cytryną
winogrono białe
ŚRODA
Śniadanie: Płatki musli
z mlekiem lub owsianka na wodzie z żurawiną
pieczywo mieszane,masło
salami,kabanosy
sałata,pomidor
herbata melisowa
jabłko
OBIAD: Zupa z
fasolką szparagową
sznycel z indyka w płatkach kukurydzianych, ryż z kurkumą
sałata z ogórkiem zielonym sos jogurtowy z
olejem z wiesiołka
kompot owocowy
Podwieczorek: jabłko,gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane,masło
(
brokuł,kalafior, brukselka,marchew,
groszek
zielony)gotowane na parze
z masełkiem
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane,masło
pasta z
zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa,pomidor
sałata
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa z marchwią i ziemniakami i kminkiem
Rizotto z warzywami (papryka kolorowa,cebulka,pomidory,
bazylia)
kompot owocowy
Podwieczorek: Brzoskwinia, pestki
słonecznika
Kolacja: sałatka
z ananasem,kukurydzą
i wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham,masło
herbata z mięty świeżej i cytryny
PIĄTEK
Śniadanie: makaron
kolorowy bezglutenowy z mlekiem lub z oliwą z oliwek
pieczywo
mieszane,masło
ser gouda,pomidor
wędlina,sałata,rzodkiewka
herbata rumiankowa
marchew
OBIAD: Zupa krupnik z kaszy
jaglanej z natką pietruszki
kotlet jajeczny:( jaja na twardo,szczypior)
surówka z kapusty pekińskiej z marchwią
i jabłkiem ,szpinak z patelni:
(szpinak,masło,czosnek)
Podwieczorek: Kisiel z owocowego
kompotu do picia
Kolacja: pieczywo mieszane,masło
pasta z łososia,pomidor
ser topiony ziołowy, sałata,rzodkiewka
herbata z cytryną
jabłko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz