PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 17 czerwca 2013

jadłospis dekadowy na bieżący tydzień

II DEKADA , I tydzień


PONIEDZIAŁEKŚniadanie:              Kakao                                pieczywo mieszane,masło                                 sałata, szynka gotowana,                                 papryka czerwona                                 gruszkaOBIAD:                    Zupa rosół z kaczki z kluskami
                                i natką pietruszki                                naleśniki z mąki kukurydzianej                                z jabłkiem prażonym                               kompot wieloowocowyPodwieczorek:      chrupki ryżowe
Kolacja:                   jajko na twardo w majonezie własnej  roboty z oleju rzepakowego,ze szczypiorkiem,          rzodkiewką, pomidorem                                 pieczywo mieszane,masło                                 herbata miętowa, jabłkoWTOREKŚniadanie:                 tosty hawajskie:chleb tostowy                                   (pełnoziarnisty),masło,ser żółty,                                    ananas, kiwi                                    kakao,herbata zielonaOBIAD:                      Zupa z selerem i koperkiem                                  Kurczak z papryką kolorową i pomidorami i  bazylią                                  makaron  pełnoziarnisty kolorowy                                  kompot owocowy         
Podwieczorek:       ciasto z truskawkami z mąki pszennej i  jaglanej
Kolacja:                   Pieczywo mieszane,masło                                wędlina,pasta twarogowa z warzywami i   kurkumą                                pomidor,ogórek,rzodkiewka                                herbata zielona                                marchew do gryzienia
ŚRODAŚniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem                               chleb żytni,masło                                jogurt ziarnisty,pomidor,                               dżem                               herbata owocowa                               kiwiOBIAD:                  Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki                               placki z cukini                               sałata lodowa z rzodkiewką z oliwą z oliwek                               kompot jabłkowo-miętowy        
Podwieczorek:      jabłko pieczone

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,                               warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka                               śliwka


CZWARTEKŚniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku                               bułka grahamka,masło                               pasztet drobiowy,ser gouda                               pomidor,ogórek zielony                               herbata miętowa               
OBIAD:                  Zupa ze zmiksowanych owoców miękkich z makaronem jajecznym własnej roboty                              burgery drobiowe ze szpinakiem, cebulką i czosnkiem                               Ryż brązowy                               sałata z jogurtem greckimPodwieczorek:     Banan,kiwi
Kolacja:                  pieczywo mieszane,masło                                jajko na twardo,szczypiorek                               kiełbasa żywiecka,sałata,pomidor                                jabłko
PIĄTEKŚniadanie:             Kakao                            pieczywo mieszane,masło                           twarożek z rzodkiewką i ziołami                           kabanosy,pomidor                           herbata rumiankowa                           marchewOBIAD:              Zupa z ziarnami soji  z zacierkami                           Racuchy drożdżowe z owocami i cynamonem           
                           kompot z malinPodwieczorek: szarlotka
Kolacja:             Pierogi z truskawkami                           sos jogurtowo-owocowy
                           herbata mięta z jabłkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz