PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 24 września 2013

jadłospis 23.09.- 27.09.2013r.

                                 Dekada I, pierwszy tydzień
 Poniedziałek                                                             
Sniadanie:            Kasza manna na mleku                               
                               Bułka maślana(lub) z ziarnem
                               twarożek z daktylami              
                               herbata owocowa, gruszka         
Obiad:                   Zupa jarzynowa z kluseczkami  drobiowymi    
                              Makaron pełnoziarnisty z białym serem i prawdziwą śmietaną 
                              Kompot z żurawiny      
             
Podwieczorek:    jabłko
Kolacja:                Pieczywo mieszane,masło
                              wędlina,sery,pasty,warzywa (do   wyboru)
                               herbata ze świeżej mięty
                               Jabłko 









 WTOREK
Sniadanie:            Płatki zbożowe z mlekiem
                               bułka grahamka, masło
                               ser biały, szynka gotowana,
                               herbata  zielona z miodem
Obiad:                   Zupa kapuśniak z kiszonej  kapusty z kminkiem
                               Pulpety w sosie  pomidorowym
                               kasza gryczana niepalona
                               sałatka z buraczków, kompot owocowy
Podwieczorek:      Strucla śliwkowa

Kolacja:                  Sałatka:ananas,kukurydza,szynka gotowana z oliwą z oliwek i olejem z wiesiołka
                                Kiwi










ŚRODA:
Śniadanie:              kakao
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka,masło
                                herbata rumiankowa
                                marchew do gryzienia
OBIAD:                   Zupa brokułowa (krem)
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
                               Ryż  z warzywami lekko duszonymi (  brokuł,kalafior,groszek zielony,marchewka) z   dodatkiem oleju lnianego
                                kompot jabłkowy
         
Podwieczorek:       śliwka węgierka

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek ukwaszony,sałata masłowa
                                  herbata zielona
                                  jabłko





CZWARTEK
Śniadanie:     owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                        pieczywo mieszane,masło
                        ser żółty,kabanosy, pomidor
                        
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa  z marchwią i  fasolką szparagową z kminkiem
                        kluski śląskie (z mąki żytniej)z masełkiem
             marchew z groszkiem
                        kompot wieloowocowy
Podwieczorek: kasza manna na gęsto z daktylami i sokiem malinowym

kolacja:            parówki na ciepło,ketchup
              chleb razowy(pełnoziarnisty),masło
                          herbata zielona
                          sok marchewkowy









PIĄTEK
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo,szczypior
                           polędwica sopocka, papryka zielona
                           herbata miętowa z cytryną
                           jabłko
OBIAD:              Zupa z ryżem , z pomidorami  i natką pietruszki
                           paluszki rybne w panierce
                            ryż,  szpinak duszony z czosnkiem i masłem
                            kompot owocowy
Podwieczorek:  ciasteczka owsiane( własny wypiek)

Kolacja:               bułka kajzerka/grahamka,masło
                             pasta z łososia,twarożek ze  szczypiorem

                             pomidor, herbata zielona, jabłko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz