PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 21 października 2013

                                 Dekada I, I tydzień
 Poniedziałek                                                             
Sniadanie: Kasza manna na mleku                               
                    Bułka maślana(lub) z ziarnem
                     twarożek z daktylami              
                   herbata owocowa, gruszka         
Obiad: Zupa jarzynowa z kluseczkami drobiowymi    
                     Makaron z serem
                     Kompot jabłkowo - aroniowy
Podwieczorek: śliwka
Kolacja:Pieczywo mieszane,masło
              wędlina,sery,pasty,warzywa (do wyboru)
              herbata ze świeżej mięty
              Jabłko 




 WTOREK
Sniadanie:Płatki zbożowe z mlekiem
                   bułka grahamka, masło
                   ser biały,pomidor szynka gotowana,
                  sałata, rzodkiewka,herbata  zielona
Obiad: Zupa kapuśniak z kminkiem
             Pulpety w sosie z pomidorów
             kasza gryczana niepalona
             sałatka z buraczków, kompot owocowy
Podwieczorek:Strucla śliwkowa

Kolacja:Sałatkaz ryżem i wędzoną makrelą z warzywami olejem z wiesiołka







ŚRODA:
Śniadanie:kakao
                 Jajecznica ze szczypiorkiem
                 bułka grahamka,masło
                 herbata z cytryną
               marchew do gryzienia
OBIAD; Zupa brokułowa (krem)
               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
             Ryż  z warzywami lekko duszonymi ( brokuł,kalafior,groszek zielony,marchewka) z dodatkiem oleju lnianego
             kompot jabłkowy
          Podwieczorek:Winogrono jasne
 Kolacja:chleb razowy pełnoziarnisty
              pasztecik drobiowy
              ogórek zielony,sałata masłowa
              herbata zielona, jabłko
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                  pieczywo mieszane,masło
                  ser żółty,kabanosy, ogórek kiszony
                  herbata zielona
OBIAD:Zupa  z dyni krem  z czosnkiem i czerwoną papryką
             kluski śląskie z masełkiem
             marchew z groszkiem
             kompot owocowy
Podwieczorek:budyń z sokiem malinowym
kolacja:parówki na ciepło,ketchup
              chleb razowy(pełnoziarnisty),masło
             herbata rumiankowa
sok marchewkowy




PIĄTEK
Śniadanie:Mleko sojowe do picia
                  jajko na twardo,szczypior
                  polędwica sopocka,ogórek kiszony                  
herbata koperkowa
                 jabłko
OBIAD:Zupa z ryżem , z pomidorami  i natką pietruszki
             Paluszki rybne
             ryż,  szpinak duszony z czosnkiem i masłem
            kompot owocowy
Podwieczorek:ciasteczka owsiane( własny wypiek)

Kolacja:bułka kajzerka/grahamka,masło
              pasta z łososia,twarożek ze szczypiorem
              herbata zielona

              jabłko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz