Dekada I, I
tydzień
Poniedziałek
Sniadanie:
Kasza manna na mleku
Bułka maślana(lub) z
ziarnem
twarożek z daktylami
herbata owocowa,
gruszka
Obiad: Zupa
jarzynowa z kluseczkami drobiowymi
Makaron z serem
Kompot jabłkowo - aroniowy
Podwieczorek:
śliwka
Kolacja:Pieczywo
mieszane,masło
wędlina,sery,pasty,warzywa (do
wyboru)
herbata ze świeżej mięty
Jabłko
WTOREK
Sniadanie:Płatki
zbożowe z mlekiem
bułka grahamka, masło
ser biały,pomidor szynka
gotowana,
sałata,
rzodkiewka,herbata zielona
Obiad: Zupa
kapuśniak z kminkiem
Pulpety w sosie z pomidorów
kasza gryczana niepalona
sałatka z buraczków, kompot
owocowy
Podwieczorek:Strucla
śliwkowa
Kolacja:Sałatkaz
ryżem i wędzoną makrelą z warzywami olejem z wiesiołka
ŚRODA:
Śniadanie:kakao
Jajecznica ze szczypiorkiem
bułka grahamka,masło
herbata z cytryną
marchew do gryzienia
OBIAD; Zupa
brokułowa (krem)
z grzankami razowymi na maśle
czosnkowo - ziołowym
Ryż
z warzywami lekko duszonymi ( brokuł,kalafior,groszek zielony,marchewka)
z dodatkiem oleju lnianego
kompot jabłkowy
Podwieczorek:Winogrono jasne
Kolacja:chleb razowy pełnoziarnisty
pasztecik drobiowy
ogórek zielony,sałata masłowa
herbata zielona, jabłko
CZWARTEK
Śniadanie:
owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane,masło
ser żółty,kabanosy, ogórek kiszony
herbata zielona
OBIAD:Zupa z dyni krem z czosnkiem i czerwoną papryką
kluski śląskie z masełkiem
marchew z groszkiem
kompot owocowy
Podwieczorek:budyń
z sokiem malinowym
kolacja:parówki
na ciepło,ketchup
chleb
razowy(pełnoziarnisty),masło
herbata rumiankowa
sok
marchewkowy
PIĄTEK
Śniadanie:Mleko
sojowe do picia
jajko na twardo,szczypior
polędwica sopocka,ogórek kiszony
herbata koperkowa
jabłko
OBIAD:Zupa
z ryżem , z pomidorami i natką
pietruszki
Paluszki rybne
ryż, szpinak duszony z czosnkiem i masłem
kompot owocowy
Podwieczorek:ciasteczka
owsiane( własny wypiek)
Kolacja:bułka
kajzerka/grahamka,masło
pasta z łososia,twarożek ze
szczypiorem
herbata zielona
jabłko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz