II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Kakao
pieczywo mieszane,masło
sałata, szynka gotowana,
papryka czerwona
jabłko
OBIAD: Zupa rosół z kaczki z
kluskami
i natką pietruszki
naleśniki z
mąki żytniej
z jabłkiem prażonym
kompot śliwkowy
Podwieczorek:
chrupki ryżowe
Kolacja: jajko na twardo w majonezie
własnej roboty z oleju rzepakowego,ze
szczypiorkiem,
pieczywo mieszane,masło
herbata miętowa, jabłko
WTOREK
Śniadanie: tosty:chleb tostowy
(pełnoziarnisty),masło,ser żółty,
Ogórek kiszony
kakao,herbata
zielona
OBIAD: Zupa z selerem i koperkiem
Kurczak z papryką kolorową i pomidorami i bazylią
makaron
pełnoziarnisty kolorowy
kompot jabłkowy
Podwieczorek: ciasto ze śliwkami
Kolacja:
Pieczywo mieszane,masło
wędlina,pasta twarogowa z warzywami i kurkumą
herbata rumiankowa
marchew do gryzienia
ŚRODA
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
chleb żytni,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
herbata owocowa
OBIAD: Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki
placki z cukini
surówka z
kiszonej kapusty z kminkiem
kompot jabłkowo-miętowy
Podwieczorek: jabłko pieczone ( ulubione przez
przedszkolaki )
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
śliwka
CZWARTEK
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku
bułka grahamka,masło
pasztet drobiowy,ser gouda
papryka czerwona
herbata miętowa
OBIAD: Zupa z porów
burgery drobiowe ze szpinakiem, cebulką i
czosnkiem
Ryż brązowy
Surówka z białej rzepy
Podwieczorek:
kisiel śliwkowy
Kolacja: pieczywo mieszane,masło
kiełbasa żywiecka,serek
topiony
ogórek kwaszony
jabłko
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane,masło
twarożek z ziołami
kabanosy,pomidor
herbata rumiankowa
marchew
OBIAD: Zupa z zielonej soczewicy z zacierkami
Racuchy drożdżowe ze
śmietaną i cynamonem
kompot z malin
Podwieczorek: szarlotka
Kolacja:
Pierogi z
węgierkami
sos jogurtowy
herbata mięta z jabłkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz