PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 2 grudnia 2013

jadłospis 2.12.-6.12.

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kakao
                                pieczywo mieszane,masło
                                 sałata, szynka gotowana,
                                 papryka czerwona
                                 jabłko
OBIAD:                    Zupa rosół z kaczki z kluskami
                                i natką pietruszki
                                naleśniki z mąki żytniej
                                z jabłkiem prażonym
                               kompot śliwkowy
Podwieczorek:      chrupki ryżowe

Kolacja:                   jajko na twardo w majonezie własnej  roboty z oleju rzepakowego,ze szczypiorkiem,          
                                 pieczywo mieszane,masło
       
                         herbata miętowa, jabłko
WTOREK
Śniadanie:                 tosty:chleb tostowy
                                   (pełnoziarnisty),masło,ser żółty,
                                    Ogórek kiszony
                                    kakao,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa z selerem i koperkiem
                                  Kurczak z papryką kolorową i pomidorami i  bazylią
                                  makaron  pełnoziarnisty kolorowy
                                  kompot jabłkowy
          
Podwieczorek:       ciasto ze śliwkami

Kolacja:                   Pieczywo mieszane,masło
                                wędlina,pasta twarogowa z warzywami i   kurkumą
                                herbata rumiankowa
                                marchew do gryzienia


ŚRODA
Śniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem
                               chleb żytni,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki
                               placki z cukini
                               surówka z kiszonej kapusty z kminkiem
                               kompot jabłkowo-miętowy
         
Podwieczorek:      jabłko pieczone ( ulubione przez przedszkolaki )

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                               śliwka



CZWARTEK
Śniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku
                               bułka grahamka,masło
                               pasztet drobiowy,ser gouda
                               papryka czerwona
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa z porów
                              burgery drobiowe ze szpinakiem, cebulką i czosnkiem
                               Ryż brązowy
                               Surówka z białej rzepy
Podwieczorek:     kisiel śliwkowy

Kolacja:                  pieczywo mieszane,masło
                                
                               kiełbasa żywiecka,serek topiony
                               ogórek kwaszony
                                jabłko

PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy,pomidor
                           herbata rumiankowa
                           marchew
OBIAD:              Zupa z zielonej soczewicy  z zacierkami
                           Racuchy drożdżowe ze śmietaną i cynamonem
            
                           kompot z malin
Podwieczorek: szarlotka

Kolacja:             Pierogi z  węgierkami
                           sos jogurtowy

                           herbata mięta z jabłkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz