II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane,masło
sałata, szynka gotowana,
papryka czerwona
jabłko
OBIAD:
Zupa rosół z
kaczki z kluskami
i natką pietruszki
naleśniki z mąki żytniej
z jabłkiem prażonym
kompot śliwkowy
Podwieczorek: chrupki ryżowe
Kolacja: jajko na twardo w majonezie
własnej roboty z oleju rzepakowego,ze
szczypiorkiem,
pieczywo mieszane,masło
herbata miętowa, jabłko
WTOREK
Śniadanie: tosty:chleb tostowy
(pełnoziarnisty),masło,ser żółty,
Ogórek kiszony
kakao,herbata zielona
OBIAD: Zupa z selerem i koperkiem
Kurczak z papryką kolorową i pomidorami i bazylią
makaron
pełnoziarnisty kolorowy
kompot jabłkowy
Podwieczorek: ciasto ze śliwkami
Kolacja: Pieczywo mieszane,masło
wędlina,pasta twarogowa z warzywami i kurkumą
herbata rumiankowa
marchew do gryzienia
ŚRODA
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
chleb żytni,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
herbata owocowa
OBIAD: Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki
placki z cukini
surówka z kiszonej kapusty z
kminkiem
kompot jabłkowo-miętowy
Podwieczorek: jabłko pieczone ( ulubione przez
przedszkolaki )
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
śliwka
CZWARTEK
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku
bułka grahamka,masło
pasztet drobiowy,ser gouda
papryka czerwona
herbata miętowa
OBIAD:
Zupa z porów
burgery drobiowe ze szpinakiem, cebulką i
czosnkiem
Ryż brązowy
Surówka z białej rzepy
Podwieczorek: kisiel śliwkowy
Kolacja: pieczywo mieszane,masło
kiełbasa żywiecka,serek topiony
ogórek kwaszony
jabłko
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane,masło
twarożek z ziołami
kabanosy,pomidor
herbata rumiankowa
marchew
OBIAD: Zupa z zielonej soczewicy z zacierkami
Racuchy drożdżowe ze śmietaną i
cynamonem
kompot z malin
Podwieczorek: szarlotka
Kolacja: Pierogi z
węgierkami
sos jogurtowy
herbata mięta z jabłkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz