PLUSZOWY MIŚ

piątek, 14 lutego 2014

jadłospis 17.02.-21.02.

II tydzień I dekady
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:kluski lane na mleku
                 kanapka;bułka grahamka,masło,
                 sałatka:(sałata,ogórek kiszony ,pomidor,jajko,szczypiorek, olej z pestek dyni,ser feta)
                herbata zielona
               jabłko
        Obiad:  Zupa z pomidorami ,czerwoną fasolką i bazylią
             pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym
           marchew z jabłkiem
          kompot wieloowocowy
            Podwieczorek:paluszki z sezamem
Kolacja:Pieczywo mieszane,masło
               pasta jajeczna,szynka z indyka
              ogórek kiszony
              herbata miętowa
              jabłko
WTOREK
Śniadanie:Płatki kukurydziane z mlekiem
                   bułka grahamka,masło
                   ser żółty,kiełbasa żywiecka
                   ogórek kiszony ,papryka czerwona
                    ananas
Obiad:       Zupa ogórkowa
          pyzy z mięsem
          surówka z ogórka kiszonego i papryki
             kompot jabłkowy
Podwieczorek: pestki słonecznika

Kolacja:sałatka jarzynowa
             bułka ziarnista,masło
             herbata rumiankowa
             jabłko


ŚRODA
Śniadanie:kakao
                  jajcznica na szynce
                  chleb razowy,masło
                 herbata rumiankowa
         
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem
          placki ziemniaczane , surówka z białej rzepy
           kompot z wiśni
          
Podwieczorek:gruszka

Kolacja:pieczywo mieszane,masło
              serek topiony,polędwica sopocka
              papryka czerwona
              herbata miętowa
                   jabłko

CZWARTEK
Śniadanie:Płatki owsiane na mleku
                   rogal drożdżowy,masło
                   miód,powidła śliwkowe
                   herbata z cytryną
OBIAD: Barszcz ukraiński
              makaron żytni ze szpinakiem, czosnkiem pomidorem  koktajlowym          i prawdziwą śmietaną
             
              kompot jabłkowy
Podwieczorek:babka piaskowa

Kolacja: sałatka grecka z oliwą z oliwek, ziołami i sokiem z cytryny
               pieczywo mieszane,masło
               herbata  koperkowa
                jabłko

PIĄTEK
Śniadanie:mleko do picia(sojowe)
                  pieczywo mieszane,masło
                 pasztet drobiowy,ogórek kwaszony
                 wędlina,
                 herbata z cytryną
OBIAD:   Zupa ze szpinakiem i śmietaną
                kluski kładzione śmietankowe , polane masełkiem
             surówka z marchwią, jabłkiem i natką pietruszki
               kompot z jabłek
        
Podwieczorek:melon

Kolacja;bułka z ziarnem,masło
              pasta z makreli,ser pleśniowy

              papryka zielona, pomidor

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz