II tydzień
I dekady
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:kluski
lane na mleku
kanapka;bułka grahamka,masło,
sałatka:(sałata,ogórek kiszony
,pomidor,jajko,szczypiorek, olej z pestek dyni,ser feta)
herbata zielona
jabłko
Obiad:
Zupa z pomidorami ,czerwoną fasolką i bazylią
pierogi leniwe z sosem
jogurtowo-owocowym
marchew z jabłkiem
kompot wieloowocowy
Podwieczorek:paluszki z sezamem
Kolacja:Pieczywo
mieszane,masło
pasta jajeczna,szynka z indyka
ogórek kiszony
herbata miętowa
jabłko
WTOREK
Śniadanie:Płatki
kukurydziane z mlekiem
bułka grahamka,masło
ser żółty,kiełbasa żywiecka
ogórek kiszony ,papryka
czerwona
ananas
Obiad: Zupa ogórkowa
pyzy z mięsem
surówka z ogórka kiszonego i papryki
kompot jabłkowy
Podwieczorek:
pestki słonecznika
Kolacja:sałatka
jarzynowa
bułka ziarnista,masło
herbata rumiankowa
jabłko
ŚRODA
Śniadanie:kakao
jajcznica na szynce
chleb razowy,masło
herbata rumiankowa
Obiad: Zupa
pieczarkowa z makaronem
placki ziemniaczane , surówka z
białej rzepy
kompot z wiśni
Podwieczorek:gruszka
Kolacja:pieczywo
mieszane,masło
serek topiony,polędwica sopocka
papryka czerwona
herbata miętowa
jabłko
CZWARTEK
Śniadanie:Płatki
owsiane na mleku
rogal drożdżowy,masło
miód,powidła śliwkowe
herbata z cytryną
OBIAD:
Barszcz ukraiński
makaron żytni ze szpinakiem,
czosnkiem pomidorem koktajlowym i prawdziwą śmietaną
kompot jabłkowy
Podwieczorek:babka
piaskowa
Kolacja: sałatka
grecka z oliwą z oliwek, ziołami i sokiem z cytryny
pieczywo mieszane,masło
herbata koperkowa
jabłko
PIĄTEK
Śniadanie:mleko
do picia(sojowe)
pieczywo mieszane,masło
pasztet drobiowy,ogórek
kwaszony
wędlina,
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa ze szpinakiem i śmietaną
kluski kładzione śmietankowe ,
polane masełkiem
surówka z marchwią, jabłkiem i
natką pietruszki
kompot z jabłek
Podwieczorek:melon
Kolacja;bułka
z ziarnem,masło
pasta z makreli,ser pleśniowy
papryka zielona, pomidor
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz