PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 24 lutego 2014

jadłospis zimowy 24.02.-28.02.2014.

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kakao
                                pieczywo mieszane,masło
                                 sałata, szynka gotowana,
                                 papryka czerwona
                                 jabłko
OBIAD:                    Zupa rosół z kaczki z kluskami
                                i natką pietruszki
                                racuchy drożdżowe z jabłkiem
                               kompot truskawkowy z mrożonych truskawek
                              
Podwieczorek:      chrupki ryżowe

Kolacja:                   jajko na twardo ,szynka
                                 pomidor koktajlowy ,ogórek kiszony        
                                 pieczywo mieszane,masło
                                herbata miętowa
                               jabłko
                        
WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda, pomidor , wędlina
                                    Ogórek kiszony
                                    kakao,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa koperkowa z wiejską śmietaną
                                  Kurczak z papryką kolorową i pomidorami i  bazylią ( po węgiersku)
                                  makaron  pełnoziarnisty kolorowy
                                  kompot jabłkowy
          
Podwieczorek:       ciasto Keks z owocami

Kolacja:                   Pieczywo mieszane,masło
                                wędlina,pasta twarogowa z warzywami i   kurkumą
                                herbata rumiankowa
                                marchew do gryzienia


ŚRODA
Śniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem
                               chleb żytni,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki
                               paluszki rybne
                               ziemniaki pieczone z ziołami
                            warzywa gotowane na parze
                            kompot jabłkowo-miętowy 
                              
         
Podwieczorek:     banan

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                               mandarynka



CZWARTEK
Śniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku
                               bułka grahamka,masło
                               pasztet drobiowy,ser gouda
                               papryka czerwona
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa z porów
                              burgery drobiowe ze szpinakiem, cebulką i czosnkiem
                               Ryż z kurkumą
                               Surówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek:     kisiel wiśniowy z kompotu swojskiego

Kolacja:               bułki na parze
                              Z sosem jogurtowo-owocowym
                              Herbata owocowa
                              kiwi
                            

PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy,pomidor
                           herbata rumiankowa
                           marchew
OBIAD:              Zupa z kaszą jęczmienną ( krupnik) i natką pietruszki
                         Makaron  pełnoziarnisty z serem i rodzynkami
                         kompot wiśniowy z mrożonych wiśni
                         
                         
Podwieczorek: pomarańcza

Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                          Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata mięta z jabłkiem

                          jabłko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz