II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo
mieszane,masło
sałata, szynka
gotowana,
papryka
czerwona
jabłko
OBIAD: Zupa rosół z kaczki z
kluskami
i natką
pietruszki
racuchy
drożdżowe z jabłkiem
kompot truskawkowy
z mrożonych truskawek
Podwieczorek: chrupki ryżowe
Kolacja: jajko na twardo ,szynka
pomidor
koktajlowy ,ogórek kiszony
pieczywo
mieszane,masło
herbata miętowa
jabłko
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda,
pomidor , wędlina
Ogórek
kiszony
kakao,herbata zielona
OBIAD: Zupa koperkowa z wiejską
śmietaną
Kurczak z
papryką kolorową i pomidorami i bazylią
( po węgiersku)
makaron pełnoziarnisty kolorowy
kompot
jabłkowy
Podwieczorek: ciasto Keks z owocami
Kolacja: Pieczywo mieszane,masło
wędlina,pasta
twarogowa z warzywami i kurkumą
herbata
rumiankowa
marchew do
gryzienia
ŚRODA
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
chleb żytni,masło
jogurt
ziarnisty,
dżem truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa z groszkiem zielonym i
natką pietruszki
paluszki rybne
ziemniaki
pieczone z ziołami
warzywa gotowane na
parze
kompot
jabłkowo-miętowy
Podwieczorek: banan
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
warzywa,ser
żółty, szynka, olej z wiesiołka
mandarynka
CZWARTEK
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku
bułka
grahamka,masło
pasztet
drobiowy,ser gouda
papryka czerwona
herbata miętowa
OBIAD: Zupa z porów
burgery drobiowe
ze szpinakiem, cebulką i czosnkiem
Ryż z kurkumą
Surówka z
buraczków czerwonych
Podwieczorek: kisiel wiśniowy z kompotu swojskiego
Kolacja: bułki na parze
Z sosem
jogurtowo-owocowym
Herbata owocowa
kiwi
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo
mieszane,masło
twarożek z ziołami
kabanosy,pomidor
herbata rumiankowa
marchew
OBIAD: Zupa z kaszą jęczmienną (
krupnik) i natką pietruszki
Makaron pełnoziarnisty z serem i rodzynkami
kompot wiśniowy z
mrożonych wiśni
Podwieczorek:
pomarańcza
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
Jajecznica ze
szczypiorkiem
herbata mięta z
jabłkiem
jabłko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz