II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo
mieszane,masło
sałata, szynka
gotowana,
papryka
czerwona
jabłko
OBIAD: Zupa rosół z kaczki z
kluskami
i natką
pietruszki
Ryż z jabłkiem
prażonym i cynamonem
kompot jabłkowy
Podwieczorek:
chrupki ryżowe
Kolacja:
pieczywo mieszane , masło
wędlina ,serek
topiony
pomidor ,
rzodkiewki
herbata miętowa ,
jabłko
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda,
pomidor , wędlina
Ogórek
zielony
kakao,herbata zielona
OBIAD: Zupa koperkowa z wiejską
śmietaną
Zapiekanka
makaronowa ze szpinakiem , papryką i kurczakiem
w sosie
czosnkowym
kompot jabłkowy
Podwieczorek: ciasto Keks z owocami
Kolacja: Pieczywo mieszane,masło
wędlina,pasta
twarogowa z warzywami i kurkumą
pomidor
herbata
rumiankowa
marchew do
gryzienia
ŚRODA
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
chleb
żytni,masło
jogurt ziarnisty,
dżem truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa z groszkiem zielonym i
natką pietruszki
paluszki rybne
Ryż curry
warzywa gotowane
na parze
kompot
jabłkowo-miętowy
Podwieczorek:
banan
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
warzywa,ser
żółty, szynka, olej z wiesiołka
jabłko
CZWARTEK
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku
bułka
grahamka,masło
pasztet
drobiowy,ser gouda
pomidor , sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa z pomidorowa z makaronem
i natką pietruszki
Kotlety mielone (
z indyka)
ziemniaki
Sórówka z
buraczków czerwonych
Podwieczorek:
gruszka
Kolacja: bułki na parze
Z sosem
jogurtowo-owocowym
Herbata malinowa
sok marchewkowy
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo
mieszane,masło
twarożek z ziołami
kabanosy,pomidor
herbata rumiankowa
jabłko
OBIAD: Zupa zacierkowa z
natką pietruszki
Racuchy drożdżowe
jabłko
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: gruszka , jabłko
Kolacja:
pieczywo mieszane, masło
Jajecznica ze
szczypiorkiem
herbata mięta z
jabłkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz