PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 14 kwietnia 2014

jadłospis 14.04.-18.04.

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kakao
                                pieczywo mieszane,masło
                                 sałata, szynka gotowana,
                                 papryka czerwona
                                 jabłko
OBIAD:                    Zupa rosół z kaczki z kluskami
                                i natką pietruszki
                              Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem
                               kompot jabłkowy
Podwieczorek:      chrupki ryżowe

Kolacja:           pieczywo mieszane , masło
                           wędlina ,serek topiony
                           pomidor , rzodkiewki          
                           herbata miętowa , jabłko  
        
                        
WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda, pomidor , wędlina
                                    Ogórek zielony
                                    kakao,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa koperkowa z wiejską śmietaną
                                Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem , papryką i kurczakiem
                                w sosie czosnkowym
                                  kompot jabłkowy
          
Podwieczorek:       ciasto Keks z owocami

Kolacja:                   Pieczywo mieszane,masło
                                wędlina,pasta twarogowa z warzywami i   kurkumą
                                  pomidor
                                herbata rumiankowa
                                marchew do gryzienia


ŚRODA
Śniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem
                               chleb żytni,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki
                               paluszki rybne
                              Ryż curry
                             warzywa gotowane na parze
                               kompot jabłkowo-miętowy
         
Podwieczorek:      banan

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                               jabłko



CZWARTEK
Śniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku
                               bułka grahamka,masło
                               pasztet drobiowy,ser gouda
                              pomidor , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa z pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                              Kotlety mielone ( z indyka)
                              ziemniaki
                               Sórówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek:  gruszka

Kolacja:               bułki na parze
                              Z sosem jogurtowo-owocowym
                              Herbata malinowa
                              sok marchewkowy
                            

PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy,pomidor
                           herbata rumiankowa
                           jabłko
OBIAD:              Zupa zacierkowa  z  natką pietruszki
                            Racuchy drożdżowe
                           jabłko
                          kompot wieloowocowy
                         
Podwieczorek: gruszka , jabłko

Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                          Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata mięta z jabłkiem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz