PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 22 kwietnia 2014

jadłospis 22.04.-26.04.

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki śniadaniowe
                                                      na mleku
                                                      Pieczywo mieszane,masło
                                                      wędlina,serek topiony
                                                    papryka czerwona,sałata
                                                     herbata zielona  z cytryną
           
OBIAD:                                         Zupa barszcz biały z jajkiem
                                                    Spaghetti Bolognesse z serem tartym i bazylią
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                           kiwi

Kolacja:                                  pieczywo mieszane , masło
                                               wędlina , pasta jajeczna
                                               pomidor sałata rzymska
                                               herbata zielona  z miętą i cytryną




WTOREK
Śniadanie:                                  Płatki kukurydziane na mleku
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      twarożek z miodem , dżem truskawkowy z własnej spiżarni
                                                        herbata owocowa
OBIAD:                                          zupa barszcz biały z jajkiem
                                                        Placki z ziemniaków z czosnkiem i cebulką                
                                                    Sos pieczarkowy z natką pietruszki i wiejską śmietaną
                                                      Surówka: sałata lodowa , oliwa z oliwek
                                                      Kompot owocowy
                                                      
Podwieczorek:                            pestki słonecznika

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane,masło
                                                        parówki "berlinki" na ciepło
                                                        sos pomidorowy,herbata rumiankowa
                                                        jabłko







ŚRODA
Śniadanie:                                   Płatki zbożowe z mlekiem
                                                      pieczywo mieszane,masło
                                                      salami,kabanosy
                                                      ogórek zielony
                                                      herbata koperkowa
                                                       jabłko
OBIAD:                                         Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                                                     Makaron orkiszowy  z sosem ziołowo-warzywnym
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                           jabłko

Kolacja:                                       pieczywo mieszane,masło
                                                    (  brokuł,kalafior, brukselka,marchew,
                                                       groszek zielony)gotowane na parze
                                                       z masełkiem
                                                      herbata miętowa






CZWARTEK                                     Kakao
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka ,pomidor
                                                      sałata
                                                      herbata z cytryną
   
OBIAD:                                        Zupa krupnik z kaszą jaglaną z natką pietruszki
             
                                                     Risotto z warzywami (papryka kolorowa,cebulka,pomidory, bazylia)
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                           Brzoskwinia

Kolacja:                                        sałatka z ananasem,kukurydzą
                                                      i wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham,masło
                                                     herbata z mięty świeżej i cytryny
            






PIĄTEK
Śniadanie:                               makaron z mlekiem
                                                     pieczywo mieszane,masło
                                                     ser gouda,pomidor
                                                     wędlina,ogórek zielony
                                                    herbata rumiankowa
                                                    banan
OBIAD:                                       Zupa z marchwią i kminkiem (krem)
                                                  z grzankami z masłem ziołowym
                                               Ryż jaśminowy  z białym serem, wiejską śmietaną i rodzynkami 
Podwieczorek:                      jabłko , gruszka

Kolacja:                                     pieczywo mieszane,masło
                                                    pasta z łososia,pomidor , sałata
                                                    ser topiony ziołowy
                                                    herbata z cytryną

                                                    jabłko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz