jadłospis 28.04.-2.05.
Dekada I, pierwszy
tydzień Poniedziałek
Sniadanie: Kasza manna na mleku
Bułka maślana(lub)
z ziarnem twarożek
z brzoskwinią
herbata owocowa, gruszka
Obiad: Zupa jarzynowa z kluseczkami drobiowymi
Bułki na parze z sosem jogurtowo-owocowym Kompot z
rabarbaru
Podwieczorek:
jabłkoKolacja: Pieczywo mieszane,masło wędlina,sery,pasty,warzywa (do wyboru) herbata ze świeżej mięty Jabłko
WTOREKSniadanie: Płatki zbożowe z mlekiem bułka grahamka, masło ser bieluch, szynka gotowana sałata , pomidor herbata
zielona z miodemObiad: Zupa kapuśniak z
kiszonej kapusty z kminkiem Pulpety w sosie pomidorowym kasza gryczana niepalona surówka z kapusty pekińskiej z ziołami i
oliwą z oliwek, kompot owocowyPodwieczorek: melon Kolacja: Sałatka:ananas,kukurydza,szynka
gotowana z oliwą z oliwek i olejem z wiesiołka Kiwi ŚRODA:Śniadanie: kakao Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem bułka grahamka,masło herbata rumiankowa rzodkiewkiOBIAD: Zupa brokułowa (krem)
z grzankami razowymi na maśle czosnkowo -
ziołowym Paluszki rybne , ziemniaki ,
surówka z marchewki z jabłkiem kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty pasztecik drobiowy ogórek zielony ,sałata
masłowa herbata zielona sok marchewkowy PIĄTEKŚniadanie: Mleko sojowe do picia jajko na twardo,szczypior , sałata polędwica sopocka, ogórek zielony herbata miętowa z cytryną jabłkoOBIAD: Zupa z makaronem , z pomidorami i natką pietruszki Ryż jaśminowy z jabłkiem prażonym
i cynamonem kompot rabarbarowyPodwieczorek: jabłko Kolacja: parówki na ciepło, ketchup Chleb
razowy(pełnoziarnisty),masło Herbata zielona, rzodkiewki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz