PLUSZOWY MIŚ

sobota, 26 kwietnia 2014

jadłospis 28.04.-2.05.

                                 Dekada I, pierwszy tydzień Poniedziałek                                                            
Sniadanie:            Kasza manna na mleku                              
                               Bułka maślana(lub) z ziarnem                               twarożek z brzoskwinią          
                               herbata owocowa, gruszka        
Obiad:                   Zupa jarzynowa z kluseczkami  drobiowymi   
                              Bułki na parze z sosem jogurtowo-owocowym                              Kompot z rabarbaru 
            
Podwieczorek:    jabłkoKolacja:                Pieczywo mieszane,masło                              wędlina,sery,pasty,warzywa (do   wyboru)                               herbata ze świeżej mięty                               Jabłko
          WTOREKSniadanie:            Płatki zbożowe z mlekiem                               bułka grahamka, masło                               ser bieluch, szynka gotowana                               sałata , pomidor                               herbata  zielona z miodemObiad:                   Zupa kapuśniak z kiszonej  kapusty z kminkiem                               Pulpety w sosie  pomidorowym                               kasza gryczana niepalona                               surówka z kapusty pekińskiej z ziołami i oliwą z oliwek, kompot owocowyPodwieczorek:     melon Kolacja:                  Sałatka:ananas,kukurydza,szynka gotowana z oliwą z oliwek i olejem z wiesiołka                                Kiwi          ŚRODA:Śniadanie:              kakao                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem                                bułka grahamka,masło                                herbata rumiankowa                               rzodkiewkiOBIAD:                   Zupa brokułowa (krem)
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym                    Paluszki rybne , ziemniaki , surówka z marchewki z jabłkiem                                kompot owocowy        
Podwieczorek:      Jabłko Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty                                 pasztecik drobiowy                                 ogórek zielony ,sałata masłowa                                  herbata zielona                                  sok marchewkowy    PIĄTEKŚniadanie:        Mleko sojowe do picia                           jajko na twardo,szczypior , sałata                           polędwica sopocka, ogórek zielony                           herbata miętowa z cytryną                           jabłkoOBIAD:              Zupa z makaronem , z pomidorami  i natką pietruszki                           Ryż jaśminowy z jabłkiem prażonym i cynamonem                            kompot rabarbarowyPodwieczorek:  jabłko Kolacja:              parówki na ciepło, ketchup                            Chleb razowy(pełnoziarnisty),masło                              Herbata zielona, rzodkiewki 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz