PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 5 maja 2014

jadłospis 5.05.-9.05.

I dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:      mleko sojowe
                      pieczywo mieszane , masło
                      wędlina , ser Bieluch
                      pomidor , papryka
                         herbata zielona
                         jabłko
       
Obiad:              Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                          Ryż z jabłkiem i cynamonem
                          kompot; owocowy
           
Podwieczorek: jabłko

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                           pasta jajeczna ,szynka z indyka
                        pomidor , sałata
                           herbata miętowa, jabłko
WTOREK
Śniadanie:              Płatki kukurydziane z mlekiem
                                 bułka grahamka ,masło
                                 ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                             pomidor ,sałata
                                 ananas
Obiad:                     Zupa ogórkowa z natką i koprem
                                Pyzy z mięsem
                              z cebulką
                                surówka z sałatą włoską i roszpunką z jabłkiem
                                 kompot wieloowocowy
Podwieczorek:       krakersy

Kolacja:                   sałatka jarzynowa
                                 bułka ziarnista ,masło
                                 herbata rumiankowa
                                 





ŚRODA
Śniadanie:             kakao
                               jajecznica z wiejskich jaj na szynce
                               chleb razowy ,masło
                               herbata zielona
Obiad:       zupa z zacierkami i koperkiem
                   Leczo z kiełbaską
                   ryż nieoczyszczony                         
                    kompot z soku z aronii
          
Podwieczorek:  banan

Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 serek topiony , polędwica sopocka
                                 pomidor , sałata
                                 herbata miętowa
                                 jabłko



CZWARTEK
Śniadanie:                Płatki owsiane na mleku
                                  rogal drożdżowy , masło
                                 powidła śliwkowe
                                   herbata z cytryną
OBIAD:                      Zupa barszcz ukraiński
                                  makaron żytni ze szpinakiem, czosnkiem  pomidorem  koktajlowym          i prawdziwą śmietaną
             
                                    kompot jabłkowy
Podwieczorek:          babka piaskowa

Kolacja:                      sałatka grecka z oliwą z oliwek, ziołami i sokiem z  cytryny
                                     pieczywo mieszane ,masło
                                     herbata rumiankowa
                                     melon





PIĄTEK
Śniadanie:                mleko do picia(sojowe)
                                  pieczywo mieszane ,masło
                                  pasztet drobiowy , ogórek zielony
                                  wędlina ,sałata ,rzodkiewka
                                  herbata zielona  z cytryną
OBIAD:                     Zupa krupnik z kaszą jaglaną z natką pietruszki
                                  Placki z jabłkiem
                                  melon         
                                  kompot jabłkowy
Podwieczorek:        jabłko

Kolacja:                     bułka z ziarnem ,masło
                                   pasta z makreli ,ser pleśniowy
                                   pomidor koktajlowy ,ogórek zielony ,sałata

                                   jabłko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz