II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
Pieczywo mieszane ,masło
sałata, szynka gotowana,
papryka czerwona
jabłko
OBIAD:
Zupa rosół z
kaczki z natką pietruszki
Makaron świderki z musem
truskawkowym
Kompot owocowy
Podwieczorek: chrupki ryżowe
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek
topiony
Pomidor , ogórek zielony
herbata
miętowa , jabłko
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda, pomidor , wędlina
Ogórek zielony
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa koperkowa
z wiejską śmietaną
Zapiekanka makaronowa ze
szpinakiem , papryką i kurczakiem
W sosie
czosnkowym
kompot jabłkowy
Podwieczorek: ciasto Keks z owocami
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta twarogowa ze szczypiorem
herbata rumiankowa
marchew do gryzienia , pomidor
Piątek
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
chleb żytni ,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa z
botwinką , ziemniakami koperkiem i
natką pietruszki
Paluszki rybne
Ryż brązowy
Warzywa gotowane
na parze
kompot jabłkowo-miętowy
Podwieczorek: banan
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
jabłko
CZWARTEK
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku
bułka grahamka ,masło
pasztet drobiowy ,ser gouda
pomidor , sałata
herbata miętowa
OBIAD:
Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki
Kotlet mielony
ziemniaki
surówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: bułki na parze
Z sosem jogurtowo-owocowym
Herbata owocowa
Sok marchewkowy
Środa
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy ,pomidor
herbata rumiankowa
jabłko
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
Racuchy drożdżowe
jabłko
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
Jajecznica ze szczypiorkiem
herbata mięta z jabłkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz