PLUSZOWY MIŚ

środa, 11 czerwca 2014

jadłospis 9.06.-13.06.

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kakao
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                 sałata, szynka gotowana,
                                 papryka czerwona
                                 jabłko
OBIAD:                    Zupa rosół z kaczki  z natką pietruszki
                        Makaron świderki z musem truskawkowym                 
                               Kompot owocowy
Podwieczorek:      chrupki ryżowe

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek topiony
                            Pomidor , ogórek zielony
                                herbata miętowa , jabłko
                         






WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda, pomidor , wędlina
                                    Ogórek zielony
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  koperkowa  z wiejską śmietaną
                                Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem , papryką i kurczakiem
                                W sosie czosnkowym
                                  kompot jabłkowy
          
Podwieczorek:       ciasto Keks z owocami

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  ze szczypiorem
                                herbata rumiankowa 
                                marchew do gryzienia , pomidor





Piątek
Śniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  z botwinką ,   ziemniakami koperkiem i natką pietruszki
                               Paluszki rybne
                               Ryż brązowy
                              Warzywa gotowane na parze
                               kompot jabłkowo-miętowy
         
Podwieczorek:      banan

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           jabłko






CZWARTEK
Śniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               pomidor , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa  z groszkiem zielonym i natką pietruszki
                             Kotlet mielony
                             ziemniaki
                              surówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek:     gruszka

Kolacja:               bułki na parze
                              Z sosem jogurtowo-owocowym  
                              Herbata owocowa
                              Sok marchewkowy
                             




Środa
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy ,pomidor
                           herbata rumiankowa
                           jabłko
OBIAD:              Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                       Racuchy drożdżowe
                       jabłko
                          kompot  wieloowocowy
                          
Podwieczorek:   gruszka

Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                          Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata mięta z jabłkiem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz