PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 22 lipca 2014

21.07.-25.07. jadłospis

                                 Dekada I, pierwszy tydzień
 Poniedziałek                                                             
Sniadanie:            Płatki kukurydziane z mlekiem                              
                               Bułka maślana lub z ziarnem
                               serek waniliowy ,powidła truskawkowe          
                               herbata owocowa      
Obiad:                   Zupa grochowa z kminkiem  
                               Pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym
                              Kompot wieloowocowy
             
Podwieczorek:    winogrono białe
Kolacja:                Pieczywo mieszane,masło
                              wędlina,sery,pasty,warzywa (do   wyboru)
                               herbata  miętowa
                              









 WTOREK
Sniadanie:            Płatki zbożowe z mlekiem
                               bułka grahamka, masło
                               ser bieluch, szynka gotowana
                               sałata , pomidor
                               herbata  zielona z miodem
Obiad:                   Zupa kapuśniak ze słodkiej  kapusty z koperkiem i natką pietruszki
                               Pulpety w sosie  pomidorowym
                               kasza  gryczana niepalona
                              surówka , sałata z rzodkiewką i oliwą z oliwek
                               kompot owocowy
Podwieczorek:  Wafle ryżowe

Kolacja:            Pieczywo mieszane , masło
                           Twarożek ze szczypiorkiem , wędlina
                           sałata , pomidor
                             herbata rumiankowa
                               










ŚRODA:
Śniadanie:              kakao
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka,masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa z brokułami , marchewką i natką pietruszki (krem)
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
                               Placki z cukinii
                                kompot malinowy
         
Podwieczorek:      banan

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek zielony,sałata masłowa
                                  herbata zielona
                          





CZWARTEK
Śniadanie:     owsianka na mleku
                        pieczywo mieszane,masło
                        ser żółty,kabanosy, pomidor , sałata
                      herbata melisowa
                       
OBIAD:           Zupa ze szpinakiem i jajkiem
                        kotlet mielony z drobiu
                         młode ziemniaczki z koperkiem
                         sałatka z ogórkiem zielonym i rzodkiewką
                        kompot owocowy
Podwieczorek:  Arbuz

kolacja:          bułka kajzerka/grahamka , masło
                       pasta z łososia ,twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
                       pomidor , sałata lodowa
                          herbata zielona
                         Kiwi









PIĄTEK
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo,szczypior
                           polędwica sopocka, ogórek zielony
                           herbata miętowa z cytryną
                          
OBIAD:              Zupa Kalafiorowa z koperkiem
                           paluszki rybne
                            ryż z przyprawą curry
                        ogórek małosolny
                            kompot owocowy
Podwieczorek: brzoskwinia

Kolacja:           parówki na ciepło , ketchup
                          chleb razowy , masło

                        herbata zielona , jabłko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz