PLUSZOWY MIŚ

sobota, 12 lipca 2014

jadłospis 14.07.-18.07.

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki kukurydziane
                                                      na mleku
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,serek topiony
                                                     ogórek zielony ,papryka czerwona ,sałata
                                                     herbata zielona  z cytryną
           
OBIAD:                                         Zupa barszcz biały z jajkiem
                                                     Kotlet jajeczny ze szczypiorem
                                                     Sos pieczarkowy , kasza jaglana
                                                     Kompot z porzeczek i jabłek
                                                    
                                                
Podwieczorek:                        Arbuz

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                                Pasta z łososia , wędlina
                                             Ogórek zielony , rzodkiewka
                                              Herbata zielona z cytryną





WTOREK
Śniadanie:                                  Płatki kukurydziane na mleku
                                                     Bułka maślana i grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                      dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD:                                   Zupa ogórkowa  z  natką pietruszki
                                                Klopsiki w sosie koperkowym
                                                Ziemniaki
                                                Ogórek małosolny
                                                      Kompot gruszkowy
                                                       
Podwieczorek:                       babka piaskowa

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki "berlinki" na ciepło
                                                        sos pomidorowy ,herbata ze świeżej mięty
                                                       jabłko







ŚRODA
Śniadanie:                                   Płatki zbożowe z mlekiem
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami ,kabanosy
                                                      ogórek zielony , sałata
                                                      herbata melisowa ze świeżą miętą
                                                       
OBIAD:                                         Zupa Kalafiorowa z koperkiem
                                                Paluszki rybne
                                                 Ryż z warzywami
                                                
                                                      kompot porzeczkowy
Podwieczorek:                          porzeczki czerwone

Kolacja:                                       pieczywo mieszane ,masło
                                                   Jajko na twardo , szczypiorek , pomidor
                                                   Ogórek , sałata
                                                      herbata miętowa








Czwartek


Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , pomidor
                                                      sałata
                                                      herbata zielona  z cytryną
   
OBIAD:                                        Zupa krupnik z natką pietruszki
                                                     Makaron razowy penne ze szpinakiem , serem feta                                 
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                           Brzoskwinia

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą
                                                      i wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło
                                                     herbata z mięty świeżej i cytryny
            






PIĄTEK
Śniadanie:                                Płatki kukurydziane z mlekiem  sojowym
                                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                     ser gouda ,pomidor
                                                     wędlina ,papryka żółta
                                                    herbata rumiankowa
                                                   
OBIAD:                                       Zupa  jarzynkowa zabielana wiejską śmietaną
                                                   Placuszki z ananasem
                                                   Bukiet owoców
                                                    Kompot z malin
                     
Podwieczorek:                     nektarynka

Kolacja:                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                    pasta z jajeczna , pomidor , sałata
                                                    ser topiony ziołowy

                                                    herbata z cytryną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz