II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
kukurydziane
na mleku
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,serek topiony
ogórek zielony ,papryka czerwona ,sałata
herbata
zielona z cytryną
OBIAD: Zupa
barszcz biały z jajkiem
Kotlet
jajeczny ze szczypiorem
Sos pieczarkowy , kasza jaglana
Kompot z porzeczek i jabłek
Podwieczorek: Arbuz
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Pasta z łososia , wędlina
Ogórek zielony , rzodkiewka
Herbata zielona z cytryną
WTOREK
Śniadanie: Płatki
kukurydziane na mleku
Bułka maślana
i grahamka
Serek waniliowy
dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z natką pietruszki
Klopsiki w
sosie koperkowym
Ziemniaki
Ogórek małosolny
Kompot gruszkowy
Podwieczorek: babka piaskowa
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki "berlinki" na ciepło
sos
pomidorowy ,herbata ze świeżej mięty
jabłko
ŚRODA
Śniadanie: Płatki
zbożowe z mlekiem
pieczywo mieszane ,masło
salami ,kabanosy
ogórek zielony , sałata
herbata melisowa ze świeżą miętą
OBIAD: Zupa
Kalafiorowa z koperkiem
Paluszki rybne
Ryż z warzywami
kompot porzeczkowy
Podwieczorek: porzeczki czerwone
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Jajko na twardo , szczypiorek , pomidor
Ogórek , sałata
herbata miętowa
Czwartek
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , pomidor
sałata
herbata zielona z cytryną
OBIAD: Zupa
krupnik z natką pietruszki
Makaron razowy penne ze szpinakiem , serem
feta
kompot owocowy
Podwieczorek: Brzoskwinia
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą
i wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło
herbata z mięty świeżej i cytryny
PIĄTEK
Śniadanie: Płatki
kukurydziane z mlekiem sojowym
pieczywo
mieszane ,masło
ser gouda ,pomidor
wędlina ,papryka żółta
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa jarzynkowa zabielana wiejską śmietaną
Placuszki z ananasem
Bukiet owoców
Kompot z malin
Podwieczorek: nektarynka
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
pasta z jajeczna , pomidor , sałata
ser topiony ziołowy
herbata z cytryną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz