PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 4 sierpnia 2014

jadłospis 4.08.-8.08.



II DEKADA , I tydzień



PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:              Kakao

                                pieczywo mieszane,masło

                                 sałata, szynka gotowana , ser pleśniowy

                                 rzodkiewki , ogórek małosolny

                                 herbata miętowa

OBIAD:                    Zupa rosół z kaczki z kluskami

                                i natką pietruszki

                              bułki na parze z sosem owocowo-jogurtowym

                               kompot wieloowocowy

Podwieczorek:      Winogrono białe



Kolacja:           pieczywo mieszane , masło

                           wędlina ,serek topiony

                           pomidor , ogórek zielony , sałata          

                           herbata miętowa  

       

                        

WTOREK

Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło

                                   Ser gouda, pomidor , wędlina

                                    Ogórek zielony

                                    kakao,herbata zielona

OBIAD:                      Zupa koperkowa z wiejską śmietaną

                                     Przecieraki ziemniaczane z cebulką

                                    mizeria z koperkiem i wiejską śmietaną

                                  kompot wiśniowy

          

Podwieczorek:       brzoskwinia



Kolacja:                   Pieczywo mieszane,masło

                                wędlina,pasta twarogowa z warzywami i   kurkumą

                                  pomidor

                                herbata rumiankowa

                              





ŚRODA

Śniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem

                               chleb żytni,masło

                                jogurt ziarnisty,

                               dżem truskawkowy

                               herbata owocowa

OBIAD:                  Zupa z fasolką szparagową i natką pietruszki

                               paluszki rybne

                              Ryż z warzywami

                             warzywa gotowane na parze, ogórki małosolne własnej roboty

                               kompot malinowy

         

Podwieczorek:      paluszki z sezamem



Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,

                               warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka

                               jabłko







CZWARTEK

Śniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku

                               bułka grahamka,masło

                               pasztet drobiowy,ser gouda

                              pomidor , sałata

                               herbata miętowa

                

OBIAD:                  Zupa  pomidorowa z ryżem i natką pietruszki

                              Kotlety mielone ( z indyka)

                              ziemniaki

                              sałata z oliwą z oliwek

Podwieczorek:  Śliwki



Kolacja:          rogal drożdżowy

                         serek waniliowy

                        dżem porzeczkowy

                         herbata owocowa

                       









PIĄTEK

Śniadanie:             Kakao

                            pieczywo mieszane,masło

                           twarożek z ziołami

                           kabanosy,pomidor ,ogórki małosolne

                           herbata rumiankowa

                          

OBIAD:              Zupa z brukselką i  natką pietruszki

                            Placuszki z bananem

                          kompot wieloowocowy

                         

Podwieczorek: nektarynka



Kolacja:           pieczywo mieszane, masło

                          Jajecznica ze szczypiorkiem

                           herbata zielona z cytryną


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz