II DEKADA , I
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo
mieszane,masło
sałata, szynka
gotowana , ser pleśniowy
rzodkiewki ,
ogórek małosolny
herbata
miętowa
OBIAD: Zupa rosół z kaczki z
kluskami
i natką
pietruszki
bułki na parze z
sosem owocowo-jogurtowym
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Winogrono białe
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
wędlina ,serek
topiony
pomidor , ogórek
zielony , sałata
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda,
pomidor , wędlina
Ogórek
zielony
kakao,herbata
zielona
OBIAD: Zupa koperkowa z wiejską
śmietaną
Przecieraki ziemniaczane z cebulką
mizeria z
koperkiem i wiejską śmietaną
kompot
wiśniowy
Podwieczorek: brzoskwinia
Kolacja: Pieczywo mieszane,masło
wędlina,pasta
twarogowa z warzywami i kurkumą
pomidor
herbata
rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
chleb
żytni,masło
jogurt
ziarnisty,
dżem truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa z fasolką szparagową i
natką pietruszki
paluszki rybne
Ryż z warzywami
warzywa gotowane
na parze, ogórki małosolne własnej roboty
kompot malinowy
Podwieczorek: paluszki z sezamem
Kolacja: sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
warzywa,ser
żółty, szynka, olej z wiesiołka
jabłko
CZWARTEK
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku
bułka
grahamka,masło
pasztet
drobiowy,ser gouda
pomidor , sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
Kotlety mielone ( z indyka)
ziemniaki
sałata z oliwą z
oliwek
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: rogal drożdżowy
serek waniliowy
dżem porzeczkowy
herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo
mieszane,masło
twarożek z ziołami
kabanosy,pomidor ,ogórki małosolne
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa z brukselką i natką pietruszki
Placuszki z bananem
kompot wieloowocowy
Podwieczorek:
nektarynka
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
Jajecznica ze
szczypiorkiem
herbata zielona z
cytryną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz