PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 22 września 2014

jadłospis 22.09.- 26.09.

I dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:    Ryż na mleku bezlaktozowym
                      Pieczywo mieszane , masło
                      Wędlina , ser Bieluch
                      Pomidor , papryka , sałata
                     herbata zielona
                      jabłko   
       
Obiad:              Zupa pomidorowa z makaronem, wiejską śmietaną
                          I natką pietruszki
                         Naleśniki z białym serem lub owocami
                         Kompot malinowy
           
Podwieczorek: nektarynki

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                           pasta jajeczna ,szynka z indyka
                          pomidor , sałata
                          herbata miętowa, jabłko


WTOREK
Śniadanie:              Płatki kukurydziane bez cukru z mlekiem
                                 bułka grahamka ,masło
                                ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                                pomidor ,sałata
                                
Obiad:                     Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki
                                Pyzy z mięsem i cebulką
                                Ogórek małosolny
                                Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:      krakersy

Kolacja:                   mleko sojowe
                                 Pieczywo mieszane ,masło
                                 Serek topiony ziołowy , szynka gotowana
                                 Pomidor , sałata
                                 herbata rumiankowa
                                 





ŚRODA
Śniadanie:             kakao
                               Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , polędwica sopocka
                              Papryka czerwona , rzodkiewka
                              Herbata z cytryną i miodem
Obiad:                  zupa z groszkiem zielonym i koperkiem
                              Leczo z kiełbasą
                              Ryż    brązowy                      
                             Kompot owocowy
          
Podwieczorek:  melon

Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 twarożek z rzodkiewką , kiełbasa żywiecka
                                 pomidor , sałata
                                 herbata miętowa
                                 jabłko
CZWARTEK
Śniadanie:                Płatki owsiane na mleku
                                  rogal drożdżowy , masło
                                 powidła śliwkowe
                                herbata z cytryną
OBIAD:                   Zupa barszcz ukraiński
                              makaron żytni ze szpinakiem, czosnkiem  pomidorem  koktajlowym          i prawdziwą śmietaną
             
                                    kompot jabłkowy
Podwieczorek:          Banan

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                              jajko na twardo , szczypiorek
                              wędlina , pomidor , sałata
                              herbata rumiankowa
                                    





PIĄTEK
Śniadanie:                mleko do picia(sojowe)
                                  pieczywo mieszane ,masło
                                  pasztet drobiowy , ogórek małosolny
                                  wędlina ,sałata , rzodkiewka
                                  herbata zielona  z cytryną
OBIAD:                     Zupa zalewajka ze śmietaną wiejską i natką
                                   pietruszki
                                  racuszki drożdżowe z jabłkiem       
                                  kompot wieloowocowy
Podwieczorek:        Kiwi

Kolacja:                     bułka z ziarnem ,masło
                                   pasta z makreli ,ser biały
                                   ogórek zielony  papryka żółta , sałata
                                   brzoskwinia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz