PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 29 września 2014

jadłospis 29.09. - 3.10.

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kakao
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                 sałata, szynka gotowana , ser pleśniowy
                                 rzodkiewki , ogórek małosolny
                                 herbata miętowa
OBIAD:                Sznycel z indyka (w panierce)
                                  Ziemniaki
                             Sałata z oliwą z oliwek        
                               Kompot jabłkowy
Podwieczorek:      melon

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek topiony
                            Pomidor , ogórek zielony , sałata
                                herbata rumiankowa
                         
WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda, pomidor , wędlina
                                    Ogórek zielony
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  koperkowa  z wiejską śmietaną
                                Placki ziemniaczane  z sosem pieczarkowym
                             I natką pietruszki
                                  kompot  malinowy
          
Podwieczorek:       Gruszka

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami i kurkumą
                                Pomidor , sałata
                                herbata rumiankowa 
                            
ŚRODA
Śniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  z fasolką szparagową i koperkiem
                               Paluszki rybne
                               Kasza jaglana
                              Warzywa gotowane na parze
                               kompot wieloowocowy
         
Podwieczorek:      Paluszki z sezamem

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           jabłko

CZWARTEK
Śniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               pomidor , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa  pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
                             Kotlet mielony
                             Kasza gryczana
                              Surówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek:     Śliwki

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy ,pomidor , sałata
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:              Zupa  zacierkowa z natką i koperkiem
                          Makaron świderki z białym serem i rodzynkami
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   nektarynka
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                          Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata mięta z jabłkiem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz