II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
Pieczywo mieszane ,masło
sałata, szynka gotowana , ser pleśniowy
rzodkiewki , ogórek małosolny
herbata miętowa
OBIAD: Sznycel z indyka (w panierce)
Ziemniaki
Sałata z oliwą z
oliwek
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: melon
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek
topiony
Pomidor , ogórek zielony , sałata
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda, pomidor , wędlina
Ogórek zielony
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa koperkowa
z wiejską śmietaną
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
I natką pietruszki
kompot malinowy
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta twarogowa z warzywami i kurkumą
Pomidor , sałata
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem
chleb żytni ,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa z
fasolką szparagową i koperkiem
Paluszki rybne
Kasza jaglana
Warzywa
gotowane na parze
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Paluszki z sezamem
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
jabłko
CZWARTEK
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku
bułka grahamka ,masło
pasztet drobiowy ,ser gouda
pomidor , sałata
herbata miętowa
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
Kotlet mielony
Kasza gryczana
Surówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: Rogal drożdżowy , masło
Serek waniliowy
Dżem porzeczkowy
Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy ,pomidor , sałata
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa
zacierkowa z natką i koperkiem
Makaron świderki z białym serem i
rodzynkami
Kompot owocowy
Podwieczorek: nektarynka
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
Jajecznica ze szczypiorkiem
herbata mięta z jabłkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz