Dekada I, pierwszy
tydzień ( jesienno-zimowy )
Poniedziałek
Sniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2% i
suszonymi owocami
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
Papryka
czerwona
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
Z natką pietruszki
Pierogi leniwe z masełkiem (biały ser pół
tłusty , jajko z mąką pełnoziarnistą)
Marchew z
jabłkiem z ziarnem sezamu
Kompot śliwkowy
Podwieczorek:
Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
Ogórek kiszony ,
papryka żółta
Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka zielona
herbata
zielona z miodem
Obiad: Zupa kapuśniak z kiszonej
kapusty z kminkiem i pastą pomidorową
Pulpety w sosie koperkowym
Kasza gryczana niepalona
Surówka z buraczków czerwonych
z olejem z wiesiołka
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
Herbata miętowa
Środa
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki (krem)
z grzankami razowymi na maśle czosnkowo -
ziołowym
Placki z cukinii
kompot z suszonych owoców
Podwieczorek: pestki dyni
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa
fasolowa z majerankiem i kminkiem
Makaron( z
semoliny)z łososiem i szpinakiem
Podwieczorek: suszone morele
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
papryka żółta , ogórek
kiszony
herbata zielona
Piątek
Śniadanie: Mleko sojowe do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , ogórek zielony
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik z kasza jaglaną z
natką pietruszki
Paluszki rybne
Ziemniaki , surówka
z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem lnianym
Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek: Jabłko , gruszka
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Pestki dyni na naszych stołach
Świeże pestki z dyni zjedzone na czczo to sprawdzony domowy sposóbna odrobaczanie - zwalczają wszystkie pasożyty przewodu pokarmowego, takie jak: owsiki, tasiemiec i glista ludzka. W przeciwieństwie do leków pestki dyni nie powodują działań niepożądanych, dlatego bez obaw można je podawać zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Jak stosować pestki dyni, by zwalczyć pasożyty jelitowe?
Nie przegap
Ważne
Usuwanie pasożytów jelitowych: kiedy należy bezwzględnie udać się do lekarza?
Chrobry pasożytnicze zwykle przebiegają łagodnie i długotrwale. Dopiero w zaawansowanym stadium choroby zwykle pojawiają się: biegunka, bóle brzucha, a także wymioty i nudności. Wówczas należy zrezygnować z domowych sposobów na odrobaczanie i udać się do lekarza.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/pestki-z-dyni-na-robaki-domowy-sposob-odrobaczanie-dzieci-i-doroslych_4205
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz