PLUSZOWY MIŚ

piątek, 31 października 2014

jadłospis 3.11.-7.11.

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki orkiszowe na wodzie z żurawiną
                                                     I rodzynkami
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
                                                     ogórek małosolny
                                                     herbata z cytryną
            
OBIAD:                                         Zupa barszcz biały z kiełbaską
                                                     Spaghetti  mięsno-ziołowe
                                                      Z serem tartym i bazylią
                                                     Kompot wieloowocowy
                                                    
                                                
Podwieczorek:                        jabłko

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                              Wędlina , pasta jajeczna
                                             Papryka czerwona i żółta
                                              Herbata zielona z cytryną





WTOREK
Śniadanie:                              Ryż jaśminowy na mleku 1,5%
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                      dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD:                                   Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                                                Kurczak po węgiersku z papryką kolorową , cebulką
                                               Cukinią i dynią
                                                Kasza jaglana
                                                
                                                      Kompot z suszonych owoców
                                                       
Podwieczorek:               wafle ryżowe  naturalne     

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki  z szynki
                                                        sos pomidorowy ,herbata z cytryną
                                                     







ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza jaglana z mlekiem
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                                         Zupa krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki
                                         Zapiekanka ze szpinakiem , papryką serem feta  i indykiem
                                         W sosie czosnkowym
                                            Kompot owocowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:                          pestki słonecznika

Kolacja:                                       pieczywo mieszane ,masło
                                                   Jajko na twardo , szczypiorek
                                                   Ogórek kiszony , majonez ( domowej produkcji )J
                                                   
                                                      herbata miętowa

 
Czwartek
                                                      Kawa zbożowa z mlekiem
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , papryka zielona
                                                       herbata z cytryną
   
OBIAD:                                        Zupa kapuśniak  z kminkiem i majerankiem
                                                  Placuszki z jabłkiem  i cynamonem                       
                                                      kompot śliwkowy
Podwieczorek:                           Gruszka

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
                                                  
            






PIĄTEK
Śniadanie:                                kasza manna na mleku 1,5%
                                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                     ser gouda , wędlina
                                                     papryka żółta , ogórek kiszony
                                                    herbata rumiankowa
OBIAD:                                       Zupa  Jarzynowa zabielana wiejską śmietaną
                                                   Kluski śląskie z siemieniem lnianym i  z masełkiem
                                                  Marchew z groszkiem zielonym
                                                   Kompot z suszonych śliwek
Podwieczorek:                   jabłko suszone
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        twarożek ziołowy , pomidor suszony
                                      Wędlina , papryka zielona

                                      Herbata z miodem i cytryna              

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz