I dekada,
II tydzień
poniedziałek
Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
Pieczywo
mieszane , masło
Wędlina , ser Bieluch
papryka czerwona
herbata zielona
jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
I natką pietruszki
Placki ziemniaczane , jogurt naturalny
Ogórek kiszony z papryką czerwoną i oliwą z oliwek
Kompot z jabłek z dodatkiem mięty
Podwieczorek:
Śliwka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
pasta jajeczna ,szynka z indyka
ogórek kiszony , kiełki brokuły
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: kasza manna na mleku 1,5%
bułka
grahamka ,masło
ser żółty ,kiełbasa żywiecka
papryka żółta i zielona
Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami i
wiejską śmietaną
Gotowana cielęcina w rosole
z warzywami
Kalafior , brokuł , marchewka
Kasza jęczmienna
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: mleko sojowe
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , pasta twarogowa z
kiełkami rzodkiewki
papryka zielona
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kakao
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
polędwica sopocka
Papryka czerwona
Herbata z cytryną i miodem
Obiad: zupa z brukselką
Leczo z kiełbasą
Ryż brązowy
Kompot owocowy
Podwieczorek: orzechy włoskie ( wyłuskane )
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
Ogórek kiszony
herbata miętowa
Czwartek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku
rogal drożdżowy , masło
powidła śliwkowe
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa
barszcz ukraiński
Racuchy drożdżowe z mąka
orkiszowa
I cynamonem
kompot jabłkowy
Podwieczorek: suszone jabłko
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo , szczypiorek
Wędlina , papryka trzy kolory
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie: mleko do picia(sojowe)
pieczywo mieszane ,masło
pasztet drobiowy , ogórek
małosolny
herbata zielona z cytryną
OBIAD: Zupa zalewajka z jajkiem
Kopytka z masełkiem
Marchew z
brokułom ( duszona)
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: bułka z ziarnem ,masło
pasta z makreli ,ser biały
ogórek zielony
papryka żółta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz