PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 8 grudnia 2014

Jadłospis 8.12 - 12.12

                                 Dekada I, pierwszy tydzień    ( jesienno-zimowy )
 Poniedziałek                                                             
Śniadanie:            płatki owsiane z mlekiem 2% i suszonymi owocami                           
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                                 Papryka czerwona
                             Herbata rumiankowa          
                                      
Obiad:                   Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
                             Z natką pietruszki
                              Pierogi leniwe z masełkiem (biały ser pół tłusty , jajko z mąką pełnoziarnistą)                                                                                                                                                                                                         
                              Marchew z jabłkiem  z ziarnem sezamu
                              Kompot  śliwkowy
             
Podwieczorek:  Placek drożdżowy   
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony , papryka żółta
                           Herbata miętowa
                                
                               
                          

 WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                             papryka zielona
                               herbata  zielona z miodem
Obiad:                   Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kminkiem i pastą pomidorową
                               Pulpety w sosie koperkowym
                               Kasza gryczana niepalona
                           Surówka z buraczków czerwonych z olejem z wiesiołka
                             kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Pestki słonecznika

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze szczypiorkiem
                         Kiełbasa żywiecka podsuszana  , ogórek kiszony
                              Herbata miętowa        
                             
Środa

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki  (krem)
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
                              Placki z cukinii  
                                kompot z suszonych owoców
         
Podwieczorek:     pestki dyni

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                                  herbata zielona
                               
CZWARTEK
Śniadanie:     owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa  fasolowa  z majerankiem i kminkiem
                        Makaron( z semoliny)z  łososiem i szpinakiem
Podwieczorek:   suszone morele

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          papryka żółta , ogórek kiszony
                          herbata zielona
                        
Piątek
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka , ogórek zielony
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa krupnik z kasza jaglaną z natką pietruszki
                           Paluszki rybne
                           Ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem lnianym
                               Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek:  Jabłko , gruszka

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe
                     Herbata zielona







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz