Dekada
I, pierwszy tydzień ( jesienno-zimowy )
Poniedziałek
Śniadanie:
płatki
owsiane z mlekiem 2% i suszonymi
owocami
Pieczywo
mieszane , masło
Ser gouda , szynka z indyka
Papryka czerwona
Herbata rumiankowa
Obiad:
Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
Z natką pietruszki
Pierogi leniwe z
masełkiem (biały ser pół tłusty , jajko z mąką pełnoziarnistą)
Marchew z jabłkiem z ziarnem sezamu
Kompot śliwkowy
Podwieczorek:
Placek drożdżowy
Kolacja:
Pieczywo mieszane ,masło
Pasta
jajeczna , polędwica sopocka
Ogórek kiszony , papryka żółta
Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie:
Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka
grahamka, masło
ser
Bieluch , szynka gotowana
papryka
zielona
herbata
zielona z miodem
Obiad:
Zupa
kapuśniak z kiszonej kapusty z kminkiem i pastą pomidorową
Pulpety
w sosie koperkowym
Kasza
gryczana niepalona
Surówka
z buraczków czerwonych z olejem z wiesiołka
kompot
wieloowocowy
Podwieczorek:
Pestki słonecznika
Kolacja:
pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek
kiszony
Herbata miętowa
Środa
Śniadanie:
kawa zbożowa z mlekiem
Jajecznica
z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka
grahamka , masło
herbata
rumiankowa
OBIAD:
Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki (krem)
z
grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
Placki
z cukinii
kompot
z suszonych owoców
Podwieczorek:
pestki dyni
Kolacja:
chleb razowy pełnoziarnisty , masło
pasztecik
drobiowy
ogórek
kiszony
herbata
zielona
CZWARTEK
Śniadanie:
owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD:
Zupa fasolowa z majerankiem i kminkiem
Makaron( z semoliny)z łososiem i szpinakiem
Podwieczorek:
suszone morele
kolacja:
bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli, szynka gotowana
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata
zielona
Piątek
Śniadanie:
Mleko sojowe do picia
jajko na twardo ,
szczypior
polędwica sopocka ,
ogórek zielony
herbata miętowa z cytryną
OBIAD:
Zupa krupnik z kasza jaglaną z natką pietruszki
Paluszki
rybne
Ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem
lnianym
Kompot
z suszonych jabłek
Podwieczorek:
Jabłko , gruszka
Kolacja:
Pieczywo mieszane , masło
Twarożek
na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz