PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 12 stycznia 2015

Jadłospis 12.01-16.01

                            Dekada I, pierwszy tydzień    ( jesienno-zimowy )
 PONIEDZIAŁEK                                                              
Śniadanie:            płatki owsiane z mlekiem 2% i suszonymi owocami                           
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                                 Papryka czerwona
                             Herbata rumiankowa          
                                      
Obiad:                   Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
                             Z natką pietruszki
                            Makaron( z semoliny)ze szpinakiem , kozim serem i pomidorem suszonym                                                                                                                                                                         
                              Marchew z jabłkiem posypane  ziarnem sezamu
                              Kompot  śliwkowy
             
Podwieczorek:  Placek drożdżowy   
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony , papryka żółta
                           Herbata miętowa
     

 WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                             papryka zielona
                               herbata  zielona z miodem
Obiad:                   Zupa Rosół z kaczki z kluseczkami i zieleniną
                               Pulpety w sosie koperkowym
                               Kasza gryczana niepalona
                           Surówka z buraczków czerwonych z olejem z wiesiołka
                             kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Pestki słonecznika

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze szczypiorkiem
                         Kiełbasa żywiecka podsuszana  , ogórek kiszony
                              Herbata miętowa        
                                
ŚRODA

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki  (krem)
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
                              Kasza jaglana z duszonymi warzywami i ziołami
                                kompot z suszonych owoców
         
Podwieczorek:     pestki dyni

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                                  herbata zielona

CZWARTEK
Śniadanie:     owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa  fasolowa  z majerankiem i kminkiem
                       Pierogi leniwe z masełkiem (biały ser pół tłusty , jajko z mąką pełnoziarnistą)                       
Podwieczorek:   suszone morele

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          papryka żółta , ogórek kiszony
                          herbata zielona
                        


PIATEK
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka , ogórek zielony
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa krupnik z kasza jaglaną z natką pietruszki
                           Paluszki rybne
                           Ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem lnianym
                               Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek:  Jabłko , gruszka

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe
                     Herbata zielona




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz