Dekada I, pierwszy
tydzień ( jesienno-zimowy )
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
owsiane z mlekiem 2% i suszonymi owocami
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda , szynka z indyka
Papryka czerwona
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
Z
natką pietruszki
Makaron( z semoliny)ze szpinakiem , kozim serem i pomidorem suszonym
Marchew z jabłkiem posypane
ziarnem sezamu
Kompot śliwkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
Ogórek kiszony , papryka żółta
Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: Ryż
brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka zielona
herbata
zielona z miodem
Obiad: Zupa
Rosół z kaczki z kluseczkami i zieleniną
Pulpety w sosie koperkowym
Kasza gryczana niepalona
Surówka z buraczków czerwonych
z olejem z wiesiołka
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pestki
słonecznika
Kolacja: pieczywo
mieszane , masło
Twarożek ze szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
Herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie: kawa
zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki (krem)
z grzankami razowymi na maśle czosnkowo -
ziołowym
Kasza jaglana z duszonymi warzywami
i ziołami
kompot z suszonych owoców
Podwieczorek: pestki dyni
Kolacja: chleb
razowy pełnoziarnisty , masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na
wodzie z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser
żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa fasolowa
z majerankiem i kminkiem
Pierogi leniwe z masełkiem (biały ser pół tłusty , jajko z mąką pełnoziarnistą)
Podwieczorek: suszone morele
kolacja: bułka z
dynią/grahamka ,masło
pasta
z makreli, szynka gotowana
papryka żółta , ogórek
kiszony
herbata zielona
PIATEK
Śniadanie: Mleko sojowe
do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , ogórek zielony
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik
z kasza jaglaną z natką pietruszki
Paluszki rybne
Ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i
siemieniem lnianym
Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek: Jabłko , gruszka
Kolacja: Pieczywo
mieszane , masło
Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata
zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz