II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
orkiszowe na wodzie z żurawiną
I rodzynkami
Pieczywo mieszane
,masło
Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
ogórek małosolny
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
barszcz biały z kiełbaską
Spaghetti mięsno-ziołowe
Z serem tartym i bazylią
Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , pasta jajeczna
Papryka czerwona i żółta
Herbata zielona z cytryną
ŚRODA
Śniadanie: kasza
jaglana z mlekiem
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa
krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki
Zapiekanka ze szpinakiem ,
papryką serem feta i kurczakiem
W
sosie czosnkowym
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Jajko na twardo , szczypiorek
Ogórek kiszony , majonez własnej produkcji z oleju rzepakowego
herbata miętowa
Czwartek
Kawa zbożowa z
mlekiem
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , papryka zielona
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa
kapuśniak z kminkiem i majerankiem
Placuszki z
jabłkiem i cynamonem
kompot
śliwkowy
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: kasza manna na mleku 1,5%
pieczywo
mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa Jarzynowa zabielana wiejską śmietaną
Kluski śląskie z siemieniem lnianym
i z masełkiem
Marchew z groszkiem zielonym
Kompot z suszonych śliwek
Podwieczorek: jabłko suszone
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek ziołowy , pomidor
suszony
Wędlina ,
papryka zielona
Herbata z miodem i
cytryna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz