I
dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
kakao
Pieczywo
mieszane , masło
Ser gouda , polędwica sopocka
Papryka czerwona
Herbata z cytryną i miodem
Obiad:
zupa z fasolką szparagową
Leczo
z kiełbasą
Ryż brązowy
Kompot owocowy
Podwieczorek:
jabłko
Kolacja:
pieczywo mieszane ,masło
Twarożek
ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
Ogórek
kiszony
herbata
miętowa
WTOREK
Śniadanie:
kasza manna na mleku 1,5%
bułka
grahamka ,masło
ser
żółty ,kiełbasa żywiecka
papryka
żółta i zielona
Obiad:
Zupa
pieczarkowa z ziemniakami i wiejską śmietaną
Gotowana
cielęcina w rosole z warzywami
Kalafior
, brokuł , marchewka
Kasza jęczmienna
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek:
pestki słonecznika
Kolacja:
mleko sojowe
Pieczywo
mieszane ,masło
szynka
gotowana , pasta twarogowa z kiełkami rzodkiewki
papryka
zielona
herbata
rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie:
Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
Pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser Bieluch
papryka czerwona
herbata zielona
jabłko
Obiad:
Zupa
pomidorowa z kaszą jaglaną
I
natką pietruszki
Placki ziemniaczane , jogurt naturalny
Ogórek kiszony z papryką czerwoną i oliwą z oliwek
Kompot
z jabłek z dodatkiem mięty
Podwieczorek:
Kiwi
Kolacja:
Pieczywo mieszane ,masło
pasta
jajeczna ,szynka z indyka
ogórek kiszony , kiełki brokuły
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku
rogal
drożdżowy , masło
powidła
śliwkowe
herbata
z cytryną
OBIAD:
Zupa barszcz ukraiński
Racuchy
drożdżowe z mąka orkiszowa
I cynamonem
kompot
jabłkowy
Podwieczorek:
suszone jabłko
Kolacja
Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo , szczypiorek
Wędlina , papryka trzy kolory
herbata
rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie:
mleko do picia(sojowe)
pieczywo
mieszane ,masło
pasztet
drobiowy , ogórek małosolny
herbata
zielona z cytryną
OBIAD:
Zupa
zalewajka z jajkiem
Naleśniki z serem i czekoladą(własnej produkcji)
Naleśniki z serem i czekoladą(własnej produkcji)
kompot
wieloowocowy
Podwieczorek:
Gruszka
Kolacja:
bułka z ziarnem ,masło
pasta
z makreli ,ser biały
ogórek
zielony papryka żółta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz